Dán fahéjas csiga recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 600 g finomliszt
- 200 g vaj
- 50 g cukor
- 50 g friss élesztő
- 2 dl tej
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A fahéjas töltelékhez:
- 150 g vaj
- 200 g (barna) cukor
A cukormázhoz:
- 200 g porcukor
- kb 3 evőkanál tej
Elkészítése:
A tésztához összes hozzávalóját a vaj kivételével tegyük egy nagy tálba vagy a robotgép táljába. Dolgozzuk össze egy gombóccá kézzel vagy robotgép dagasztó fejével, ez kb 4 perc. Így még elég száraz lesz a tészta, de ez rendben van, de ne legyen lisztes.
A nagyon puha vajat adjuk a tésztához. Kezdjük el géppel dagasztani kb 8-10 percig, amíg szépen összeáll a tésztánk.
Takarjuk le és tegyük meleg helyre 30-40 perc alatt hagyjuk, hogy a duplájára keljen a tészta.
Amíg a tésztánk kel a fahéjas töltelék hozzávalóit keverjük össze.
A megkelt tésztát nyújtsuk ki és kenjük rá egyenletesen a fahéjas tölteléket. Tekerjük fel jó szorosan, majd vágjuk 3-4 cm-es vastagságúra a tésztát.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a csigákat. Tegyük előmelegített sütőbe 190 fokrara, 20 -25 percre.
Amíg sülnek a csigák készítsük el a cukormázat. Egy kisebb tálba mérjük ki a porcukrot és keverjük hozzá a tejet, majd jól keverjük ki. Sűrű, de még éppen folyékony állagot kell kapnunk.
Ha kisültek a csigák hagyjuk kihűln, majd a cukormázból csorgassunk rá.
Tipp:
Ebből a tésztából készíthetünk kakaós csigát is vagy, ha megfelezzük tésztát kakaós és fahéjas csiga is készülhet belőle. Süthetjük egyben egy nagy tepsiben, ahogyan a kakaós csigákat szoktuk szorosan egymás mellé rakva. Ilyenkor felfelé fognak nőni a csigák. Gyerekeknek készíthetünk vidám csigákat pár pillecukor, színes cukorka és fogvájó segítségével. Ha nekik készítjük, akkor egy nagyobb sütőlemezre viszonylag egymástól távolabb tegyük őket, így a csigák oldalra terülnek sülés közben.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »