Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csörögefánk recept

Csörögefánk
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg finomliszt
    • 150 ml tejföl
    • 2 dkg porcukor
    • 5 dkg vaj
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • pici só
      késhegynyi sütőpor

    A tálaláshoz:

    • vaníliás porcukor
    • házi baracklekvár

    A sütéshez:

    • olaj

    Elkészítése:

    A hozzávalókat jól összegyúrjuk.

    10-15 percig hűtőben pihentetjük a tésztát, majd 3-4 mm vastagra nyújtjuk.

    Formázzuk meg (rombusz alakúra felvagdossuk a tésztát, közepét bemetsszük és a tészta egyik csücskét áthúzzuk a lyukon).

    Közepes lángon, felforrósított olajban világosbarnára sütjük, papírtörlőre szedjük, majd vaníliás porcukorral és házi baracklekvárral tálaljuk.

    Nagyon finom omlós, érdemes kapásból dupla adagot sütni, mert nagyon gyorsan fogy!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá