Csokoládés leveles kalács recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg finomliszt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 7 dkg olvasztott zsír
- 3,5 dkg friss élesztő
- 2 evőkanál kristálycukor
- 2-3 dl tej
- csipet só
Krém:
- 20 dkg margarin
- 14 dkg porcukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
Tetejére:
- 1 felvert FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dkg darált dió
Szóráshoz:
- porcukor
- vaníliás cukor
Elkészítése:
A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Egy tálba beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojások sárgáját, sót és az egészet kidolgozzuk, végül az olvasztott zsírt is hozzáadjuk és tovább dagasztjuk.
A tészta tetejét liszttel meghintjük, konyharuhával letakarva 50 percet pihentetjük.
Közben elkészítjük a krémet. A margarint a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaót, végül a kemény habbá felvert tojások fehérjét.
Ha a tészta megkelt, a tálból kiborítjuk és hat cipót formázunk belőle, majd 10 percet pihentetjük. Egy-egy cipót kinyújtunk és a krémmel megkenjük, majd felcsavarjuk. Három felcsavart részt összefonunk és sütőpapírral bélelt (22*32 cm) tepsibe tesszük. A következő három cipóval is így járunk el.
Ha a két fonat elkészült, akkor a széleit olvasztott margarinnal megkenjük. A sütőlemezen még 20 percet pihentetjük, majd felvert tojással lekenjük, tetejét darált dióval meghintjük és előmelegített sütőben készre sütjük (180 fokon kb 30-35 perc alatt).
A megsült kalácsot vaníliás porcukorral meghintve kínáljuk!