Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokoládés leveles kalács recept

Csokoládés leveles kalács
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 40 dkg finomliszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 7 dkg olvasztott zsír
    • 3,5 dkg friss élesztő
    • 2 evőkanál kristálycukor
    • 2-3 dl tej
    • csipet só

    Krém:

    • 20 dkg margarin
    • 14 dkg porcukor
    • 2 evőkanál kakaópor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje

    Tetejére:

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dkg darált dió

    Szóráshoz:

    • porcukor
    • vaníliás cukor

    Elkészítése:

    A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Egy tálba beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojások sárgáját, sót és az egészet kidolgozzuk, végül az olvasztott zsírt is hozzáadjuk és tovább dagasztjuk.

    A tészta tetejét liszttel meghintjük, konyharuhával letakarva 50 percet pihentetjük.

    Közben elkészítjük a krémet. A margarint a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaót, végül a kemény habbá felvert tojások fehérjét.

    Ha a tészta megkelt, a tálból kiborítjuk és hat cipót formázunk belőle, majd 10 percet pihentetjük. Egy-egy cipót kinyújtunk és a krémmel megkenjük, majd felcsavarjuk. Három felcsavart részt összefonunk és sütőpapírral bélelt (22*32 cm) tepsibe tesszük. A következő három cipóval is így járunk el.

    Ha a két fonat elkészült, akkor a széleit olvasztott margarinnal megkenjük. A sütőlemezen még 20 percet pihentetjük, majd felvert tojással lekenjük, tetejét darált dióval meghintjük és előmelegített sütőben készre sütjük (180 fokon kb 30-35 perc alatt).

    A megsült kalácsot vaníliás porcukorral meghintve kínáljuk!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá