Csokoládés leveles kalács recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg finomliszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 7 dkg olvasztott zsír
- 3,5 dkg friss élesztő
- 2 evőkanál kristálycukor
- 2-3 dl tej
- csipet só
Krém:
- 20 dkg margarin
- 14 dkg porcukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
Tetejére:
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dkg darált dió
Szóráshoz:
- porcukor
- vaníliás cukor
Elkészítése:
A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Egy tálba beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojások sárgáját, sót és az egészet kidolgozzuk, végül az olvasztott zsírt is hozzáadjuk és tovább dagasztjuk.
A tészta tetejét liszttel meghintjük, konyharuhával letakarva 50 percet pihentetjük.
Közben elkészítjük a krémet. A margarint a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaót, végül a kemény habbá felvert tojások fehérjét.
Ha a tészta megkelt, a tálból kiborítjuk és hat cipót formázunk belőle, majd 10 percet pihentetjük. Egy-egy cipót kinyújtunk és a krémmel megkenjük, majd felcsavarjuk. Három felcsavart részt összefonunk és sütőpapírral bélelt (22*32 cm) tepsibe tesszük. A következő három cipóval is így járunk el.
Ha a két fonat elkészült, akkor a széleit olvasztott margarinnal megkenjük. A sütőlemezen még 20 percet pihentetjük, majd felvert tojással lekenjük, tetejét darált dióval meghintjük és előmelegített sütőben készre sütjük (180 fokon kb 30-35 perc alatt).
A megsült kalácsot vaníliás porcukorral meghintve kínáljuk!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »