Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokoládés fonat mandulapehellyel recept

Csokoládés fonat mandulapehellyel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 25 dkg finomliszt
    • 10 dkg nádcukor
    • 1 dkg élesztő
    • 1-1,5 dl tej
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (1 a tésztába és 1 a kenéshez)
    • csipet só

    A töltelékhez:

    • 4 dl tej
    • 1 cs csokoládés pudingpor
    • 2 csapott evőkanál nádcukor

    A tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • mandulapehely vagy szeletelt mandula

    Elkészítése:

    A tésztához 1 dl tejet langyosra melegítünk, belemorzsoljuk az élesztőt és hozzáadjuk a nádcukrot és a csipet sót.

    Ezután beleszórjuk a lisztet, beleütjük a tojást és sűrű tésztát dagasztunk. Szükség esetén adhatunk még hozzá tejet. A lényeg, hogy hólyagos, ne ragadós tésztát kapjunk, amelyet kb egy órán át hagyunk kelni egy meleg helyiségben.

    Ameddig a tészta kel, elkészítjük a töltelékeket. A csokoládés pudingport a cukorral egy fazékba tesszük, majd fokozatosan hozzáadjuk a tejet és sűrűre főzzük.

    Mikor a tészta megkelt lisztezett deszkán kb fél cm vastagra kinyújtjuk kb 30*30 cm-es lappá, majd megkenjük a pudinggal és feltekerjük.

    Ezután sodrófával kicsit nyújtunk rajta, éppen csak annyit, hogy három részre lehessen hosszában vágni a tésztát.

    Ezután gyors mozdulatokkal a három csíkot összefonjuk.

    A tésztát tepsibe helyezzük, megkenjük felvert tojással és ízlés szerinti mennyiségű mandulapehellyel megszórjuk.

    Előmelegített sütőbe toljuk és 180 fokon szép barnára sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá