Csokoládés fonat mandulapehellyel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 25 dkg finomliszt
  • 10 dkg nádcukor
  • 1 dkg élesztő
  • 1-1,5 dl tej
  • 2 tojás (1 a tésztába és 1 a kenéshez)
  • csipet só

A töltelékhez:

  • 4 dl tej
  • 1 cs csokoládés pudingpor
  • 2 csapott evőkanál nádcukor

A tetejére:

  • 1 tojás
  • mandulapehely vagy szeletelt mandula

Elkészítése:

A tésztához 1 dl tejet langyosra melegítünk, belemorzsoljuk az élesztőt és hozzáadjuk a nádcukrot és a csipet sót.

Ezután beleszórjuk a lisztet, beleütjük a tojást és sűrű tésztát dagasztunk. Szükség esetén adhatunk még hozzá tejet. A lényeg, hogy hólyagos, ne ragadós tésztát kapjunk, amelyet kb egy órán át hagyunk kelni egy meleg helyiségben.

Ameddig a tészta kel, elkészítjük a töltelékeket. A csokoládés pudingport a cukorral egy fazékba tesszük, majd fokozatosan hozzáadjuk a tejet és sűrűre főzzük.

Mikor a tészta megkelt lisztezett deszkán kb fél cm vastagra kinyújtjuk kb 30*30 cm-es lappá, majd megkenjük a pudinggal és feltekerjük.

Ezután sodrófával kicsit nyújtunk rajta, éppen csak annyit, hogy három részre lehessen hosszában vágni a tésztát.

Ezután gyors mozdulatokkal a három csíkot összefonjuk.

A tésztát tepsibe helyezzük, megkenjük felvert tojással és ízlés szerinti mennyiségű mandulapehellyel megszórjuk.

Előmelegített sütőbe toljuk és 180 fokon szép barnára sütjük.