Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csíkos kalács recept

Csíkos kalács
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg finomliszt
    • 10 dkg rétesliszt
    • 3 dl tej
    • 2,5 dkg élesztő
    • 3 ek cukor
    • 2 mk só
    • 2 ek vaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek kakaópor

    A kenéshez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Elkészítése:

    Az élesztőt kevés cukros, langyos tejben felfuttatjuk.

    A liszteket a sóval, cukorral összekeverjük. Hozzáadjuk a megkelt élesztőt, a tojást és a többi tejjel jól kidagasztjuk.
    A végén adjuk hozzá az olvasztott vajat és szép hólyagosra dagasztjuk.

    A tésztát két részre osztjuk. A kakaóport kevés vízzel összekeverjük és az egyik adag tésztába dolgozzuk.
    Külön, letakarva kétszeresére kelesztjük.

    A megkelt tésztákat elfelezzük, lisztezett deszkára borítjuk és kalács forma nagyságúra nyújtjuk.

    A fehér tészta lesz alul, majd rátesszük a kakaós tésztát és feltekerjük. Sütőpapírral béleljük ki 2 formát és a kalácsokat belehelyezzük.

    Az egyik formám kisebb volt, a másik nagyobb, így egy nagyobb és egy kisebb kalácsom sült ki.

    Letakarjuk és addig kelesztjük újból, míg a formát ki nem tölti.

    Felvert tojássárgájával lekenjük és 180 fokra melegített sütőben 15 percig sütjük, majd visszavesszük 165 fokra és még további 30 percig sütjük.

    Ha pirulna teteje alufóliával letakarjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá