Csíkos kalács recept
Elkészítése:
Az élesztőt kevés cukros, langyos tejben felfuttatjuk.
A liszteket a sóval, cukorral összekeverjük. Hozzáadjuk a megkelt élesztőt, a tojást és a többi tejjel jól kidagasztjuk.
A végén adjuk hozzá az olvasztott vajat és szép hólyagosra dagasztjuk.
A tésztát két részre osztjuk. A kakaóport kevés vízzel összekeverjük és az egyik adag tésztába dolgozzuk.
Külön, letakarva kétszeresére kelesztjük.
A megkelt tésztákat elfelezzük, lisztezett deszkára borítjuk és kalács forma nagyságúra nyújtjuk.
A fehér tészta lesz alul, majd rátesszük a kakaós tésztát és feltekerjük. Sütőpapírral béleljük ki 2 formát és a kalácsokat belehelyezzük.
Az egyik formám kisebb volt, a másik nagyobb, így egy nagyobb és egy kisebb kalácsom sült ki.
Letakarjuk és addig kelesztjük újból, míg a formát ki nem tölti.
Felvert tojássárgájával lekenjük és 180 fokra melegített sütőben 15 percig sütjük, majd visszavesszük 165 fokra és még további 30 percig sütjük.
Ha pirulna teteje alufóliával letakarjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









