Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csíkos kalács recept

Csíkos kalács
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg finomliszt
    • 1 tk szárított élesztő
    • 10 dkg kristálycukor
    • 0,8 dl tej
    • 1 kis pohár joghurt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 50 dkg puha vaj
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 2 ek cukrozatlan kakaópor kb 1 ek langyos vízzel elkeverve
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga a kenéshez

    Elkészítése:

    A lisztet egy nagyobb tálba szitáljuk.

    A közepébe fészket készítünk, beleöntjük a langyos tejet, a cukrot és az élesztőt. Amint felfutott az élesztő (ez kb 10-15 perc) az összes hozzávalóból, kivétel a kakaópaszta, lágy tésztát gyúrunk.

    A tésztát kettéválasztjuk és az egyik felébe belegyúrjuk a vízzel elkevert kakaót. Így kapunk egy barna és egy világos tésztagombócot. Ezeket kb 1,5 óra alatt langyos helyen a duplájára kelesztjük.

    Amikor letelt a kelesztési idő, mindkét tésztát egyenlő méretűre nyújtjuk a két különböző színű tésztát egymása rakjuk és sodrófával egy kicsit összenyomkodjuk. A kalácstésztát feltekerjük, mint a bejglit és koszorúba – „O” alakúra feltekerjük.

    Ezután még 30 percet kelesztjük. Végül lekenjük tojássárgájával és az előmelegített 190 fokos sütőbe rakjuk 15 percre, ezután mérsékeljük a sütő hőmérsékletét 170 fokra és további 30 percet sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá