Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csíkos kalács recept

Csíkos kalács
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg finomliszt
    • 10 dkg rétesliszt
    • 3 dl tej
    • 2,5 dkg élesztő
    • 3 ek cukor
    • 2 mk só
    • 2 ek vaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek kakaópor

    A kenéshez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Elkészítése:

    Az élesztőt cukros, langyos tejben felfuttatjuk.

    A liszteket a sóval, cukorral összekeverjük. Hozzáadjuk a megkelt élesztőt, a tojást és a többi tejjel jól kidagasztjuk. Utolján adjuk hozzá az olvasztott vajat és szép hólyagosra dagasztjuk.

    A tésztát két részre osztjuk. A kakaóport kevés vízzel összekeverjük és az egyik tészta buciba dolgozzuk.
    Külön, letakarva kétszeresére kelesztjük a tésztákat.

    A megkelt tésztákat lisztezett deszkára borítjuk, a barnát és a világosat is elfelezzük. Így 4 cipónk lesz.

    Tepsi nagyságúra nyújtjuk (ha nincs hosszúkás, szögletes alakú forma, az sem baj, lehet tepsiben is sütni!).

    A fehér tészta lesz alul, majd rátesszük a kakaós tésztát és feltekerjük. Sütőpapírral béleljük ki a tepsit és a kalácsot belehelyezzük.

    Letakarjuk és addig kelesztjük újból, amíg a formát ki nem tölti.

    Felvert tojássárgájával lekenjük és 180 fokra melegített sütőben 15 percig sütjük, majd visszavesszük a hőfokot 165-re, majd további 20 percig sütjük.

    Ha pirulna teteje, alufóliával letakarjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá