Sütőtökös-fahéjas csiga recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 250 g sült sütőtökpüré
- 45 g olvasztott vaj
- 50-60 dkg finomliszt
- csipet só
- 1 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 1 tk cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Kenéshez:
- 5-7 dkg olvasztott vaj
- 10 dkg (barna)cukor
- 1 tk őrölt fahéj
- 0,5 kk őrölt szerecsendió
Tetejére:
- 5 dkg olvasztott vaj
- 5 dkg porcukor
- 10 dkg mascarpone
Elkészítése:
Az élesztőt a meglangyosított, cukrozott tejben felfuttatjuk. A tészta többi hozzávalóját a dagasztógép táljába vagy egy edénybe mérjük, majd a megkelt élesztővel elkezdjük összeállítani a tésztát. Ha nagyon ragadna, akkor adjunk hozzá kevés lisztet. Ha kemény lenne, akkor kevés tejet adjunk még hozzá.
Kb 10 percig dagasszuk a tésztát. Lágy legyen a tészta! Takarjuk le és kelesszük duplájára.
Mikor megkelt a tészta, akkor enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki téglalap alakúra, kenjük meg az egész felületét vajjal, majd szórjuk rá a fűszerekkel elkevert cukrot. A maradék olvasztott vajat locsoljuk rá a cukorra.
Csavarjuk fel a tésztát a hosszabbik oldala mentén, majd vágjuk kb 2 ujjnyi vastag csigákra.
A csigákat tegyük sütőpapíros tepsire szellősen, majd kelesszük kb 30 percig. Közben a sütőt melegítsük elő 200 fokra, alsó-felső sütéssel.
A megkelt csigákat süssük kb 30 percig.
Közben keverjük ki a mascarponét az olvasztott vajjal és a cukorral, majd még forrón kenjük le vele a csigák tetejét.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »