Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sütőtökös-fahéjas csiga recept

Sütőtökös-fahéjas csiga
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 250 g sült sütőtökpüré
    • 45 g olvasztott vaj
    • 50-60 dkg finomliszt
    • csipet só
    • 1 dl tej
    • 2,5 dkg élesztő
    • 1 tk cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Kenéshez:

    • 5-7 dkg olvasztott vaj
    • 10 dkg (barna)cukor
    • 1 tk őrölt fahéj
    • 0,5 kk őrölt szerecsendió

    Tetejére:

    • 5 dkg olvasztott vaj
    • 5 dkg porcukor
    • 10 dkg mascarpone

    Elkészítése:

    Az élesztőt a meglangyosított, cukrozott tejben felfuttatjuk. A tészta többi hozzávalóját a dagasztógép táljába vagy egy edénybe mérjük, majd a megkelt élesztővel elkezdjük összeállítani a tésztát. Ha nagyon ragadna, akkor adjunk hozzá kevés lisztet. Ha kemény lenne, akkor kevés tejet adjunk még hozzá.

    Kb 10 percig dagasszuk a tésztát. Lágy legyen a tészta! Takarjuk le és kelesszük duplájára.

    Mikor megkelt a tészta, akkor enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki téglalap alakúra, kenjük meg az egész felületét vajjal, majd szórjuk rá a fűszerekkel elkevert cukrot. A maradék olvasztott vajat locsoljuk rá a cukorra.

    Csavarjuk fel a tésztát a hosszabbik oldala mentén, majd vágjuk kb 2 ujjnyi vastag csigákra.

    A csigákat tegyük sütőpapíros tepsire szellősen, majd kelesszük kb 30 percig. Közben a sütőt melegítsük elő 200 fokra, alsó-felső sütéssel.

    A megkelt csigákat süssük kb 30 percig.

    Közben keverjük ki a mascarponét az olvasztott vajjal és a cukorral, majd még forrón kenjük le vele a csigák tetejét.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá