Sütőtökös-fahéjas csiga recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 250 g sült sütőtökpüré
- 45 g olvasztott vaj
- 50-60 dkg finomliszt
- csipet só
- 1 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 1 tk cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Kenéshez:
- 5-7 dkg olvasztott vaj
- 10 dkg (barna)cukor
- 1 tk őrölt fahéj
- 0,5 kk őrölt szerecsendió
Tetejére:
- 5 dkg olvasztott vaj
- 5 dkg porcukor
- 10 dkg mascarpone
Elkészítése:
Az élesztőt a meglangyosított, cukrozott tejben felfuttatjuk. A tészta többi hozzávalóját a dagasztógép táljába vagy egy edénybe mérjük, majd a megkelt élesztővel elkezdjük összeállítani a tésztát. Ha nagyon ragadna, akkor adjunk hozzá kevés lisztet. Ha kemény lenne, akkor kevés tejet adjunk még hozzá.
Kb 10 percig dagasszuk a tésztát. Lágy legyen a tészta! Takarjuk le és kelesszük duplájára.
Mikor megkelt a tészta, akkor enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki téglalap alakúra, kenjük meg az egész felületét vajjal, majd szórjuk rá a fűszerekkel elkevert cukrot. A maradék olvasztott vajat locsoljuk rá a cukorra.
Csavarjuk fel a tésztát a hosszabbik oldala mentén, majd vágjuk kb 2 ujjnyi vastag csigákra.
A csigákat tegyük sütőpapíros tepsire szellősen, majd kelesszük kb 30 percig. Közben a sütőt melegítsük elő 200 fokra, alsó-felső sütéssel.
A megkelt csigákat süssük kb 30 percig.
Közben keverjük ki a mascarponét az olvasztott vajjal és a cukorral, majd még forrón kenjük le vele a csigák tetejét.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »