Pudingos túrós tekercs recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:
- 45 dkg liszt
- 2 dl langyos tej
- 6 dkg puha margarin
- 3 dkg élesztő
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 7 dkg porcukor
- reszelt citromhéj
- 1 mk zöld kardamommag őrölt (elhagyható,de ettől lesz pikáns íze)
A töltelékhez:
- 25 dkg túró
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 8 dkg cukor
- 3 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 dkg mazsola
- kevés rum, amibe előtte megáztatom
- 1 citrom reszelt héja
A lekenéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Az élesztőt 1 dl tejjel, és egy kevés cukorral futassuk fel.
A liszthez adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet, a citromhéjat, és a puha margarint.
A tésztát dolgozzuk össze, és meleg helyen letakarva hagyjuk kelni 1 órát.
Közben készítsük el a tölteléket.
A pudingport keverjük simára a cukrokkal, és egy kevés tejjel, majd hozzáadva a maradék tejet főzzük sűrűre. Keverjük hozzá a megmosott, és lecsepegtetett mazsolát, majd a szitán áttört túrót.
Mikor megkelt a tésztánk nyújtsuk ki fél cm vastagságúra, kenjük meg a töltelékkel, és tekerjük fel.
Előmelegített sütőben, szilikonnal bélelt sütőlapon süssük meg a 2 cm vastagságúra felvágott csigákat.
A tetejüket kenjük le felvert tojással.
170 hőfokon 15-20 perc alatt megsülnek. Ne helyezzük őket túl közel egymáshoz, mert sütés közben megnőnek. Porcukorral megszórva tálaljuk. Frissen a legfinomabb!
Kb 18 db lesz belőle.
Tipp:
Régóta izgatta a fantáziámat ez a fincsi túrós pudingos édesség. Sikerült kihoznom a maximumot magamból, mindennek dacára, hogy nem vagyok nagy kelttészta rajongó! A friss ropogós belül puha süteményt egy pohár tejjel, vagy kakaóval kávéval vacsira ajánlom.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »










