Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:
A töltelékhez:
A lekenéshez:
Elkészítése:
Az élesztőt 1 dl tejjel, és egy kevés cukorral futassuk fel.
A liszthez adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet, a citromhéjat, és a puha margarint.
A tésztát dolgozzuk össze, és meleg helyen letakarva hagyjuk kelni 1 órát.
Közben készítsük el a tölteléket.
A pudingport keverjük simára a cukrokkal, és egy kevés tejjel, majd hozzáadva a maradék tejet főzzük sűrűre. Keverjük hozzá a megmosott, és lecsepegtetett mazsolát, majd a szitán áttört túrót.
Mikor megkelt a tésztánk nyújtsuk ki fél cm vastagságúra, kenjük meg a töltelékkel, és tekerjük fel.
Előmelegített sütőben, szilikonnal bélelt sütőlapon süssük meg a 2 cm vastagságúra felvágott csigákat.
A tetejüket kenjük le felvert tojással.
170 hőfokon 15-20 perc alatt megsülnek. Ne helyezzük őket túl közel egymáshoz, mert sütés közben megnőnek. Porcukorral megszórva tálaljuk. Frissen a legfinomabb!
Kb 18 db lesz belőle.
Régóta izgatta a fantáziámat ez a fincsi túrós pudingos édesség. Sikerült kihoznom a maximumot magamból, mindennek dacára, hogy nem vagyok nagy kelttészta rajongó! A friss ropogós belül puha süteményt egy pohár tejjel, vagy kakaóval kávéval vacsira ajánlom.