Pudingos túrós tekercs

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

Hozzávalók a tésztához:

  • 45 dkg liszt
  • 2 dl langyos tej
  • 6 dkg puha margarin
  • 3 dkg élesztő
  • 1 tojás
  • 7 dkg porcukor
  • reszelt citromhéj
  • 1 mk zöld kardamommag őrölt (elhagyható,de ettől lesz pikáns íze)

A töltelékhez:

  • 25 dkg túró
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 8 dkg cukor
  • 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg mazsola
  • kevés rum, amibe előtte megáztatom
  • 1 citrom reszelt héja

A lekenéshez:

  • 1 tojás

Elkészítése:

Az élesztőt 1 dl tejjel, és egy kevés cukorral futassuk fel.

A liszthez adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet, a citromhéjat, és a puha margarint.

A tésztát dolgozzuk össze, és meleg helyen letakarva hagyjuk kelni 1 órát.

Közben készítsük el a tölteléket.

A pudingport keverjük simára a cukrokkal, és egy kevés tejjel, majd hozzáadva a maradék tejet főzzük sűrűre. Keverjük hozzá a megmosott, és lecsepegtetett mazsolát, majd a szitán áttört túrót.

Mikor megkelt a tésztánk nyújtsuk ki fél cm vastagságúra, kenjük meg a töltelékkel, és tekerjük fel.

Előmelegített sütőben, szilikonnal bélelt sütőlapon süssük meg a 2 cm vastagságúra felvágott csigákat.

A tetejüket kenjük le felvert tojással.

170 hőfokon 15-20 perc alatt megsülnek. Ne helyezzük őket túl közel egymáshoz, mert sütés közben megnőnek. Porcukorral megszórva tálaljuk. Frissen a legfinomabb!

Kb 18 db lesz belőle.

Tipp:

Régóta izgatta a fantáziámat ez a fincsi túrós pudingos édesség. Sikerült kihoznom a maximumot magamból, mindennek dacára, hogy nem vagyok nagy kelttészta rajongó! A friss ropogós belül puha süteményt egy pohár tejjel, vagy kakaóval kávéval vacsira ajánlom.