Kókuszos csiga recept
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd letakarva fél órán át pihentetjük. Közben elkészítjük a tölteléket. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot, és vízgőz felett alacsony fokozaton további 4-5 percig verjük. Végül óvatosan beleforgatjuk a kókuszreszeléket, hogy egynemű tölteléket kapjunk.
A pihentetett tésztát lisztezett felületen 3-4 mm vastag téglalappá nyújtjuk. Egyenletesen rákenjük a kókuszos tölteléket, majd a hosszabbik oldalától indulva szorosan feltekerjük, mintha bejglit készítenénk. A tekercset éles késsel 1-1,5 cm vastag szeletekre vágjuk.
A szeleteket egymástól távol helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, hogy legyen helyük nőni. 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk langyosra hűlni, majd tálaljuk.