Kókuszos csiga recept

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd letakarva fél órán át pihentetjük. Közben elkészítjük a tölteléket. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot, és vízgőz felett alacsony fokozaton további 4-5 percig verjük. Végül óvatosan beleforgatjuk a kókuszreszeléket, hogy egynemű tölteléket kapjunk.
A pihentetett tésztát lisztezett felületen 3-4 mm vastag téglalappá nyújtjuk. Egyenletesen rákenjük a kókuszos tölteléket, majd a hosszabbik oldalától indulva szorosan feltekerjük, mintha bejglit készítenénk. A tekercset éles késsel 1-1,5 cm vastag szeletekre vágjuk.
A szeleteket egymástól távol helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, hogy legyen helyük nőni. 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk langyosra hűlni, majd tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »