Kókuszos csiga recept

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd letakarva fél órán át pihentetjük. Közben elkészítjük a tölteléket. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot, és vízgőz felett alacsony fokozaton további 4-5 percig verjük. Végül óvatosan beleforgatjuk a kókuszreszeléket, hogy egynemű tölteléket kapjunk.
A pihentetett tésztát lisztezett felületen 3-4 mm vastag téglalappá nyújtjuk. Egyenletesen rákenjük a kókuszos tölteléket, majd a hosszabbik oldalától indulva szorosan feltekerjük, mintha bejglit készítenénk. A tekercset éles késsel 1-1,5 cm vastag szeletekre vágjuk.
A szeleteket egymástól távol helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, hogy legyen helyük nőni. 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk langyosra hűlni, majd tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »