Kókuszos csiga recept

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd letakarva fél órán át pihentetjük. Közben elkészítjük a tölteléket. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot, és vízgőz felett alacsony fokozaton további 4-5 percig verjük. Végül óvatosan beleforgatjuk a kókuszreszeléket, hogy egynemű tölteléket kapjunk.
A pihentetett tésztát lisztezett felületen 3-4 mm vastag téglalappá nyújtjuk. Egyenletesen rákenjük a kókuszos tölteléket, majd a hosszabbik oldalától indulva szorosan feltekerjük, mintha bejglit készítenénk. A tekercset éles késsel 1-1,5 cm vastag szeletekre vágjuk.
A szeleteket egymástól távol helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, hogy legyen helyük nőni. 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk langyosra hűlni, majd tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »