Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karácsonyi csiga recept

Karácsonyi csiga
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 2,5 dkg friss élesztő
    • 8 dkg cukor
    • 50 dkg finomliszt
    • 2,5 dl tej
    • csipet só
    • 6 dkg vaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Töltelék:

    • karácsonyi, fűszeres krém (spekulatius krém)
    • 5-6 darab karácsonyi, fűszeres keksz (spekulatius keksz)

    Elkészítése:

    Tészta:

    A tejet 1 teáskanál cukorral meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.

    A lisztet egy edénybe mérjük és elkeverjük benne a sót. Hozzáadjuk az élesztős tejet, maradék cukrot, tojást, puha vajat és összegyúrjuk. 10-15 percig dagasztjuk, majd letakarjuk és langyos helyen duplájára kelesztjük.

    Formázás, kelesztés:

    A megkelt tésztát téglalap alakúra kinyújtjuk. A felületét lekenjük a fűszeres krémmel (ha kemény lenne, akkor pár másodpercre dobjuk be mikróba vagy az üveget állítsuk forró vízbe). Morzsoljunk rá néhány kekszet, majd a hosszabbik oldala mentén tekerjük fel. Vágjuk fel a tésztát (nekünk 16 darab lett) és tegyük a csigákat egy sütőpapíros tepsibe.

    Takarjuk le, majd kelesszük kb 30 percig.

    Sütés:

    180 fokra előmelegített sütőben süssük a megkelt csigákat kb 25-30 perc alatt készre.

    Ízlés szerint a tetejére csorgathatunk még kevés krémet.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek