Karácsonyi csiga recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 2,5 dkg friss élesztő
- 8 dkg cukor
- 50 dkg finomliszt
- 2,5 dl tej
- csipet só
- 6 dkg vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Töltelék:
- karácsonyi, fűszeres krém (spekulatius krém)
- 5-6 darab karácsonyi, fűszeres keksz (spekulatius keksz)
Elkészítése:
Tészta:
A tejet 1 teáskanál cukorral meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
A lisztet egy edénybe mérjük és elkeverjük benne a sót. Hozzáadjuk az élesztős tejet, maradék cukrot, tojást, puha vajat és összegyúrjuk. 10-15 percig dagasztjuk, majd letakarjuk és langyos helyen duplájára kelesztjük.
Formázás, kelesztés:
A megkelt tésztát téglalap alakúra kinyújtjuk. A felületét lekenjük a fűszeres krémmel (ha kemény lenne, akkor pár másodpercre dobjuk be mikróba vagy az üveget állítsuk forró vízbe). Morzsoljunk rá néhány kekszet, majd a hosszabbik oldala mentén tekerjük fel. Vágjuk fel a tésztát (nekünk 16 darab lett) és tegyük a csigákat egy sütőpapíros tepsibe.
Takarjuk le, majd kelesszük kb 30 percig.
Sütés:
180 fokra előmelegített sütőben süssük a megkelt csigákat kb 25-30 perc alatt készre.
Ízlés szerint a tetejére csorgathatunk még kevés krémet.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »









