Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Elkészítése:
A tejet 1 teáskanál cukorral meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
A lisztet egy edénybe mérjük és elkeverjük benne a sót. Hozzáadjuk az élesztős tejet, maradék cukrot, tojást, puha vajat és összegyúrjuk. 10-15 percig dagasztjuk, majd letakarjuk és langyos helyen duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát téglalap alakúra kinyújtjuk. A felületét lekenjük a fűszeres krémmel (ha kemény lenne, akkor pár másodpercre dobjuk be mikróba vagy az üveget állítsuk forró vízbe). Morzsoljunk rá néhány kekszet, majd a hosszabbik oldala mentén tekerjük fel. Vágjuk fel a tésztát (nekünk 16 darab lett) és tegyük a csigákat egy sütőpapíros tepsibe.
Takarjuk le, majd kelesszük kb 30 percig.
180 fokra előmelegített sütőben süssük a megkelt csigákat kb 25-30 perc alatt készre.
Ízlés szerint a tetejére csorgathatunk még kevés krémet.