Duplán túrós-epres csiga recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg túró
- 15 dkg teljes kiőrlésű
- 10 dkg zabpehely liszt
- fél dl tej
- 5 evőkanál olaj
- 10 dkg xilit vagy eritrit
- csipet só
- fél csomag sütőpor
Töltelékhez:
- 25 dkg túró
- 25 dkg földi eper
- 1 vanilia kikapart magjai
- 1 evőkanál tejföl
- 10 dkg xilit
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fél órát pihentetjük.
A töltelékhez a túrót áttörjük, az epert apróra vágjuk a többi hozzávalóval összekeverjük.
A tésztát kinyújtjuk és a krémmel megtöltjük.
Feltekerjük és 2 ujjnyi vastag csigákat szelünk belőle.
Sütőpapírra tesszük és 10-15 perc alatt készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Levesrajongók álomválogatása – 12 tápláló és finom leves, ha valami meleget ennél
A levesek igazi komfortfogások – legyen szó füstölt kolbászos bablevesről,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.04. csütrötök
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
A mézen túl: a méhpempő valódi szuperélelmiszer, amit még kevesen ismernek (x)
Kevesen tudják, hogy a méhkaptár igazi értéke nemcsak a mézben rejlik, hane
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.03. szerda
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
10 krémes és ízes sütemény, amit most azonnal ki kell próbálnod
Ebben a válogatásban elhoztunk neked 10 csábító süteményt, amelyek a klassz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »