Duplán túrós-epres csiga recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg túró
- 15 dkg teljes kiőrlésű
- 10 dkg zabpehely liszt
- fél dl tej
- 5 evőkanál olaj
- 10 dkg xilit vagy eritrit
- csipet só
- fél csomag sütőpor
Töltelékhez:
- 25 dkg túró
- 25 dkg földi eper
- 1 vanilia kikapart magjai
- 1 evőkanál tejföl
- 10 dkg xilit
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fél órát pihentetjük.
A töltelékhez a túrót áttörjük, az epert apróra vágjuk a többi hozzávalóval összekeverjük.
A tésztát kinyújtjuk és a krémmel megtöltjük.
Feltekerjük és 2 ujjnyi vastag csigákat szelünk belőle.
Sütőpapírra tesszük és 10-15 perc alatt készre sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »