Duplán túrós-epres csiga recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg túró
- 15 dkg teljes kiőrlésű
- 10 dkg zabpehely liszt
- fél dl tej
- 5 evőkanál olaj
- 10 dkg xilit vagy eritrit
- csipet só
- fél csomag sütőpor
Töltelékhez:
- 25 dkg túró
- 25 dkg földi eper
- 1 vanilia kikapart magjai
- 1 evőkanál tejföl
- 10 dkg xilit
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fél órát pihentetjük.
A töltelékhez a túrót áttörjük, az epert apróra vágjuk a többi hozzávalóval összekeverjük.
A tésztát kinyújtjuk és a krémmel megtöltjük.
Feltekerjük és 2 ujjnyi vastag csigákat szelünk belőle.
Sütőpapírra tesszük és 10-15 perc alatt készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









