Duplán túrós-epres csiga

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Duplán túrós-epres csiga

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 25 dkg túró
  • 15 dkg teljes kiőrlésű
  • 10 dkg zabpehely liszt
  • fél dl tej
  • 5 evőkanál olaj
  • 10 dkg xilit vagy eritrit
  • csipet só
  • fél csomag sütőpor

Töltelékhez:

  • 25 dkg túró
  • 25 dkg földi eper
  • 1 vanilia kikapart magjai
  • 1 evőkanál tejföl
  • 10 dkg xilit

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fél órát pihentetjük.

A töltelékhez a túrót áttörjük, az epert apróra vágjuk a többi hozzávalóval összekeverjük.

A tésztát kinyújtjuk és a krémmel megtöltjük.

Feltekerjük és 2 ujjnyi vastag csigákat szelünk belőle.

Sütőpapírra tesszük és 10-15 perc alatt készre sütjük.