Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cinnabon recept

Cinnabon
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 60 dkg finomliszt
    • 2,5 dl tej (langyos)
    • 8 dkg margarin (olvasztott)
    • 2 tojás
    • 10 dkg porcukor
    • 1 cs instant élesztőpor
    • csipet só

    Töltelék:

    • 20 dkg porcukor
    • 40 g őrölt fahéj
    • 5-6 dkg margarin (olvasztott)

    Krém:

    • 200 g krémsajt (mascarpone)
    • 10 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
    • 10 dkg porcukor
    • 30 ml vaníliaaroma

    Szóráshoz:

    • kb 10 dkg vágott, pirított dió

    Elkészítése:

    A liszt közepében az 1 dl langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk, majd hozzáadjuk az olvasztott margarint, a tojásokat, a porcukrot, a csipet sót és a maradék tejet. Jól összedolgozzuk, gyúrjuk, hogy egy rugalmas, de nem ragacsos tésztát kapjunk. Letakarjuk és kb. 1 órát pihentetjük, kelesztjük.

    Közben megpirítjuk a diót és a porcukrot összekeverjük a fahéjjal.

    A megkelt tésztát egy lisztezett, sík felületen kb 4-5 mm vékony téglalap alakúra kinyújtjuk, majd megkenjük az olvasztott margarinnal és egyenletesen megszórjuk a cukros-fahéjjal. A tésztát felcsavarjuk, mint a bejglit (vége maradjon alul) és kb 2 cm vastag szeletekre felvágjuk.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe belerakosgatjuk, távol egymástól. Letakarjuk és most kb. 20 percig pihentetjük.

    Amíg pihen addig elkészítjük a krémet: a margarint, a mascarponét és a porcukrot kézi mixerrel jól összekeverjük, majd közben hozzáadjuk a vanília aromát.

    A pihentetett csigákat előmelegített sütőben 180 fokon kb 20 percig sütjük. A megsült, de még a forró tészta tetejére rákanalazzuk a krémet és végül megszórjuk a pirított dióval.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek