Cinnabon

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 60 dkg finomliszt
  • 2,5 dl tej (langyos)
  • 8 dkg margarin (olvasztott)
  • 2 tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 1 cs instant élesztőpor
  • csipet só

Töltelék:

  • 20 dkg porcukor
  • 40 g őrölt fahéj
  • 5-6 dkg margarin (olvasztott)

Krém:

  • 200 g krémsajt (mascarpone)
  • 10 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 10 dkg porcukor
  • 30 ml vaníliaaroma

Szóráshoz:

  • kb 10 dkg vágott, pirított dió

Elkészítése:

A liszt közepében az 1 dl langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk, majd hozzáadjuk az olvasztott margarint, a tojásokat, a porcukrot, a csipet sót és a maradék tejet. Jól összedolgozzuk, gyúrjuk, hogy egy rugalmas, de nem ragacsos tésztát kapjunk. Letakarjuk és kb. 1 órát pihentetjük, kelesztjük.

Közben megpirítjuk a diót és a porcukrot összekeverjük a fahéjjal.

A megkelt tésztát egy lisztezett, sík felületen kb 4-5 mm vékony téglalap alakúra kinyújtjuk, majd megkenjük az olvasztott margarinnal és egyenletesen megszórjuk a cukros-fahéjjal. A tésztát felcsavarjuk, mint a bejglit (vége maradjon alul) és kb 2 cm vastag szeletekre felvágjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe belerakosgatjuk, távol egymástól. Letakarjuk és most kb. 20 percig pihentetjük.

Amíg pihen addig elkészítjük a krémet: a margarint, a mascarponét és a porcukrot kézi mixerrel jól összekeverjük, majd közben hozzáadjuk a vanília aromát.

A pihentetett csigákat előmelegített sütőben 180 fokon kb 20 percig sütjük. A megsült, de még a forró tészta tetejére rákanalazzuk a krémet és végül megszórjuk a pirított dióval.