Cifra kalácskoszorú recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
Az élesztpt meglangyosítjuk, kevés cukrot adunk hozzá és felfuttatjuk benne az élesztőt.
A tészta többi hozzávalóját egy nagyobb edénybe mérjük, hozzáadjuk az élesztős tejet és jól összegyúrjuk.
A kész tésztát elfelezzük, majd az egyik felébe beledolgozzuk a kakaós krémet. Ha szükséges, akkor kevés lisztet gyúrhatunk még hozzá.
A két tésztát külön-külön kelesztjük.
A megkelt tésztákat egyenként elfelezzük és egy fehéret és egy barnát egyenként kb 50*30 cm-es téglalap alakúra nyújtunk. Egymásra helyezzük őket (nálunk most a fehét volt kívül, de lehet cserélni is). Feltekerjük, a szélét összecsípjük és kissé sodrunk még kézzel rajta. A másik két tésztát is így készítjük el.
A két csíkot összefonjuk, majd koszorú alakúra hajlítjuk és a végeit összecsípjük. Egy nagy tepsire (nekem sütés küzben kissé szétnyílt, aki nem szeretné, hogy ez történjen tegye egy kb 30 cm átmérőjű tortaformába, lábasba vagy sütőbe tehető serpenyőbe).
Az íveken kicsi bemetszést ejtünk. Letakarva kb 30 percig keleszjük. Közben a sütőt 180 fokon, alsó-felső sütéssel bemelegítjük.
A megkelt kalácsot tojással lekenjük, majd betoljuk a sütőbe. Kb 30 perc sütés után alufóliával letakarjuk, hogy ne égjen meg. Összesen kb 50 percig sütjük.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »