Cifra kalácskoszorú recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
Az élesztpt meglangyosítjuk, kevés cukrot adunk hozzá és felfuttatjuk benne az élesztőt.
A tészta többi hozzávalóját egy nagyobb edénybe mérjük, hozzáadjuk az élesztős tejet és jól összegyúrjuk.
A kész tésztát elfelezzük, majd az egyik felébe beledolgozzuk a kakaós krémet. Ha szükséges, akkor kevés lisztet gyúrhatunk még hozzá.
A két tésztát külön-külön kelesztjük.
A megkelt tésztákat egyenként elfelezzük és egy fehéret és egy barnát egyenként kb 50*30 cm-es téglalap alakúra nyújtunk. Egymásra helyezzük őket (nálunk most a fehét volt kívül, de lehet cserélni is). Feltekerjük, a szélét összecsípjük és kissé sodrunk még kézzel rajta. A másik két tésztát is így készítjük el.
A két csíkot összefonjuk, majd koszorú alakúra hajlítjuk és a végeit összecsípjük. Egy nagy tepsire (nekem sütés küzben kissé szétnyílt, aki nem szeretné, hogy ez történjen tegye egy kb 30 cm átmérőjű tortaformába, lábasba vagy sütőbe tehető serpenyőbe).
Az íveken kicsi bemetszést ejtünk. Letakarva kb 30 percig keleszjük. Közben a sütőt 180 fokon, alsó-felső sütéssel bemelegítjük.
A megkelt kalácsot tojással lekenjük, majd betoljuk a sütőbe. Kb 30 perc sütés után alufóliával letakarjuk, hogy ne égjen meg. Összesen kb 50 percig sütjük.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »