Barackos fahéjas tekercs recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 60 dkg liszt
- 6 dkg cukor
- 3,2 dl tej
- 2 ek olvasztott vaj
- 1 zacskó instant élesztő vagy 5 dkg friss élesztő
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
Töltelék:
- 20-25 dkg kockázott őszibarackbefőtt
- ízlés szerint őszibarack vagy sárgabaracklekvár
- 1 tk fahéj
Máz:
- 9 dkg porcukor
- 3 ek tej
- fél tk őrölt fahéj
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk, egy kiskanál cukrot feloldunk benne, beleszórjuk az élesztőt és pár perc alatt felfuttatjuk.
A száraz összetevőket elkeverjük, hozzáadjuk a tojást, a hideg olvasztott vajat, a habos élesztőt, majd alaposan bedagasztjuk. Egy tiszta konyharuhával letakarjuk és meleg helyen duplájára kelesztjük, kb. 45-60 perc alatt.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk és 30X40 centis téglalappá nyújtjuk. Megkenjük ízlés szerint baracklekvárral, meghintjük az őrölt fahéjjal és a rászórjuk a kockára vágott őszibarackot.
A hosszabbik végénél kezdve feltekerjük, mint a rétest. Egy éles késsel 12 darabra vágjuk. Egy piteformát vagy egy tetszőleges sütőedényt kivajazunk, és belerakjuk a barackos tekercseket. 30 percig újra kelesztjük, majd 190 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
Amíg sül, elkészítjük a mázat. A porcukrot és a fahéjat elkeverjük a tejjel, egy sűrűn folyós állagot kapunk, a megsült csigák tetejére locsoljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »