Aszalt szilvával töltött túrógombóc recept
Hozzávalók:
Gombóchoz:
- 50 dkg tehéntúró
- 8 dkg finomliszt
- 8 dkg búzadara
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - pici só
- 1 ek porcukor
Forgatáshoz:
- 15 dkg zsemlemorzsa
Töltelékhez:
- 12 db aszalt szilva
Tálaláshoz:
- 3-4 ek szilvalekvár
- 1 ek rum vagy 20 ml rumaroma
Elkészítése:
A gombóc hozzávalóit összedolgozzuk, majd 1 órát pihentetjük hűvös helyen.
Kevés olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát.
A tésztából rudat sodrunk és 12 darabra szeleteljük.
A darabokból formázunk gombócokat, úgy, hogy a közepükbe 1-1 szem aszalt szilvát teszünk.
1 teáskanál étolajat tartalmazó, forrásban lévő vízben főzzük ki a gombócokat, majd a pirított zsemlemorzsába forgatjuk, fahéjas porcukorral vagy felmelegített, kis rummal ízesített szilvalekvárral kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »









