Aszalt szilvával töltött túrógombóc recept

Hozzávalók:
Gombóchoz:
- 50 dkg tehéntúró
- 8 dkg finomliszt
- 8 dkg búzadara
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- pici só
- 1 ek porcukor
Forgatáshoz:
- 15 dkg zsemlemorzsa
Töltelékhez:
- 12 db aszalt szilva
Tálaláshoz:
- 3-4 ek szilvalekvár
- 1 ek rum vagy 20 ml rumaroma
Elkészítése:
A gombóc hozzávalóit összedolgozzuk, majd 1 órát pihentetjük hűvös helyen.
Kevés olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát.
A tésztából rudat sodrunk és 12 darabra szeleteljük.
A darabokból formázunk gombócokat, úgy, hogy a közepükbe 1-1 szem aszalt szilvát teszünk.
1 teáskanál étolajat tartalmazó, forrásban lévő vízben főzzük ki a gombócokat, majd a pirított zsemlemorzsába forgatjuk, fahéjas porcukorral vagy felmelegített, kis rummal ízesített szilvalekvárral kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »