Aszalt szilvával töltött túrógombóc recept

Hozzávalók:
Gombóchoz:
- 50 dkg tehéntúró
- 8 dkg finomliszt
- 8 dkg búzadara
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- pici só
- 1 ek porcukor
Forgatáshoz:
- 15 dkg zsemlemorzsa
Töltelékhez:
- 12 db aszalt szilva
Tálaláshoz:
- 3-4 ek szilvalekvár
- 1 ek rum vagy 20 ml rumaroma
Elkészítése:
A gombóc hozzávalóit összedolgozzuk, majd 1 órát pihentetjük hűvös helyen.
Kevés olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát.
A tésztából rudat sodrunk és 12 darabra szeleteljük.
A darabokból formázunk gombócokat, úgy, hogy a közepükbe 1-1 szem aszalt szilvát teszünk.
1 teáskanál étolajat tartalmazó, forrásban lévő vízben főzzük ki a gombócokat, majd a pirított zsemlemorzsába forgatjuk, fahéjas porcukorral vagy felmelegített, kis rummal ízesített szilvalekvárral kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »