Aszalt szilvával töltött túrógombóc recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
Gombóchoz:
- 50 dkg tehéntúró
- 8 dkg finomliszt
- 8 dkg búzadara
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- pici só
- 1 ek porcukor
Forgatáshoz:
- 15 dkg zsemlemorzsa
Töltelékhez:
- 12 db aszalt szilva
Tálaláshoz:
- 3-4 ek szilvalekvár
- 1 ek rum vagy 20 ml rumaroma
Elkészítése:
A gombóc hozzávalóit összedolgozzuk, majd 1 órát pihentetjük hűvös helyen.
Kevés olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát.
A tésztából rudat sodrunk és 12 darabra szeleteljük.
A darabokból formázunk gombócokat, úgy, hogy a közepükbe 1-1 szem aszalt szilvát teszünk.
1 teáskanál étolajat tartalmazó, forrásban lévő vízben főzzük ki a gombócokat, majd a pirított zsemlemorzsába forgatjuk, fahéjas porcukorral vagy felmelegített, kis rummal ízesített szilvalekvárral kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.