Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Aszalt szilvás gombóc recept

Aszalt szilvás gombóc
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Gombóc:

    • 1 kg burgonya
    • 25 dkg finomliszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek vaj
    • csipet só

    Töltelék:

    • aszalt szilva, cukor vagy lekvár

    Forgatáshoz:

    • zsemlemorzsa
    • fahéj
    • vaníliás cukor

    Elkészítése:

    Az aszalt szilvát kétféleképpen használtam fel: a szilvák egyik felét 15 perce vízbe áztattam, kimagoztam, majd a magok helyére fél teáskanál cukrot tettem. A szilvák másik felét “simán” kimagoztam és kevés lekvárral(nekem áfonya volt itthon) összekevertem.

    A krumplit meghámoztam, sós vízben megfőztem és még melegen áttörtem, hagytam hűlni kicsit, hogy tudjak vele dolgozni. Ezután hozzáadtam a lisztet, a tojást és a vajat, és kézzel jól összedolgoztam.

    Lisztezett deszkán fél cm vastagra kinyújtottam, négyzetekre vagdostam, mindegyikre tettem töltelékként: egyikre egy szem cukros-szilvát, a másikra egy szem lekváros szilvát, majd gombócokká formáltam és lobogó forró sós vízben addig főztem, amíg feljöttek a víz tetejére.

    Ezután kevés olajon vagy vajon pirított és fahéjjal, vaníliás cukorral megszórt zsemlemorzsába forgattam mindegyiket.

    Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá