Almás-túrós szelet recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók egy 30*40 cm-es tepsihez:
- 1 kg alma
- 125 g vaj
- 250 g cukor
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 1 kg túró (nem rögös)
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek olaj
- 3 ek tej
- 30 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- csipetnyi só
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Az almákat meghámozzuk, negyedeljük, magházát eltávolítjuk, majd vékonyra szeleteljük.
A puha vajat 175 g cukorral és a pudingporral elkeverjük.
850 g túrót 4 db tojással és a pudingos keverékkel összedolgozzuk és félretesszük.
A tésztához 150 g túrót, az olajat, tejet és 1 tojást elkeverünk. Hozzáadjuk a liszt, sütőpor, csipetnyi só és a maradék cukor keverékét és gyúrható tésztává dolgozzuk.
A tésztát lisztezett deszkán 40*30 cm-re nyújtjuk és vajazott tepsibe tesszük. Megpakoljuk az alma szeletekkel, majd egyenletesen befedjük a túrókrémmel.
Forró sütőben 40 percig sütjük. Hagyjuk tepsiben, amíg ki nem hűl, majd porcukorral megszórva, szeletelve tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.