Almás-túrós szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 30*40 cm-es tepsihez:
- 1 kg alma
- 125 g vaj
- 250 g cukor
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 1 kg túró (nem rögös)
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek olaj
- 3 ek tej
- 30 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- csipetnyi só
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Az almákat meghámozzuk, negyedeljük, magházát eltávolítjuk, majd vékonyra szeleteljük.
A puha vajat 175 g cukorral és a pudingporral elkeverjük.
850 g túrót 4 db tojással és a pudingos keverékkel összedolgozzuk és félretesszük.
A tésztához 150 g túrót, az olajat, tejet és 1 tojást elkeverünk. Hozzáadjuk a liszt, sütőpor, csipetnyi só és a maradék cukor keverékét és gyúrható tésztává dolgozzuk.
A tésztát lisztezett deszkán 40*30 cm-re nyújtjuk és vajazott tepsibe tesszük. Megpakoljuk az alma szeletekkel, majd egyenletesen befedjük a túrókrémmel.
Forró sütőben 40 percig sütjük. Hagyjuk tepsiben, amíg ki nem hűl, majd porcukorral megszórva, szeletelve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »