Almás-túrós szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 30*40 cm-es tepsihez:

  • 1 kg alma
  • 125 g vaj
  • 250 g cukor
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 1 kg túró (nem rögös)
  • 5 tojás
  • 6 ek olaj
  • 3 ek tej
  • 30 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • csipetnyi só

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Az almákat meghámozzuk, negyedeljük, magházát eltávolítjuk, majd vékonyra szeleteljük.

A puha vajat 175 g cukorral és a pudingporral elkeverjük.

850 g túrót 4 db tojással és a pudingos keverékkel összedolgozzuk és félretesszük.

A tésztához 150 g túrót, az olajat, tejet és 1 tojást elkeverünk. Hozzáadjuk a liszt, sütőpor, csipetnyi só és a maradék cukor keverékét és gyúrható tésztává dolgozzuk.

A tésztát lisztezett deszkán 40*30 cm-re nyújtjuk és vajazott tepsibe tesszük. Megpakoljuk az alma szeletekkel, majd egyenletesen befedjük a túrókrémmel.

Forró sütőben 40 percig sütjük. Hagyjuk tepsiben, amíg ki nem hűl, majd porcukorral megszórva, szeletelve tálaljuk.