Hozzávalók egy 30*40 cm-es tepsihez:
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Az almákat meghámozzuk, negyedeljük, magházát eltávolítjuk, majd vékonyra szeleteljük.
A puha vajat 175 g cukorral és a pudingporral elkeverjük.
850 g túrót 4 db tojással és a pudingos keverékkel összedolgozzuk és félretesszük.
A tésztához 150 g túrót, az olajat, tejet és 1 tojást elkeverünk. Hozzáadjuk a liszt, sütőpor, csipetnyi só és a maradék cukor keverékét és gyúrható tésztává dolgozzuk.
A tésztát lisztezett deszkán 40*30 cm-re nyújtjuk és vajazott tepsibe tesszük. Megpakoljuk az alma szeletekkel, majd egyenletesen befedjük a túrókrémmel.
Forró sütőben 40 percig sütjük. Hagyjuk tepsiben, amíg ki nem hűl, majd porcukorral megszórva, szeletelve tálaljuk.