Almás pite másképpen recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg liszt
- 12 dkg vaj
- csipet só
- 7 dkg porcukor
- citromlé az összeállításhoz
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
A töltelékhez:
- 1 kis üveg házi, fűszeres párolt alma vagy reszelt alma
A kenéshez:
- házi baracklekvár
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
A tészta 3/4-ed részét kinyújtjuk és egy jégkocka tartót kibélelünk vele. A kis mélyedéseket megtöltjük az almával.
A megmaradt tésztát kinyújtjuk és a jégkocka tartót befedjük vele.
Visszafordítjuk és kiborítjuk belőle a megtöltött tésztát és a kockák mellett felszeleteljük.
Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk. 180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Még forrón házi lekvárral lekenjük, majd enyhén vaníliás vagy fahéjas porcukorral megszórjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Tipp:
Egy videón láttam a sütit, gondoltam elkészítem délutáni nasinak. Nagyon finom és egyszerű, csupán egy jégkocka tartóra is szükségünk lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »