Almás pite másképpen recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg liszt
- 12 dkg vaj
- csipet só
- 7 dkg porcukor
- citromlé az összeállításhoz
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
A töltelékhez:
- 1 kis üveg házi, fűszeres párolt alma vagy reszelt alma
A kenéshez:
- házi baracklekvár
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
A tészta 3/4-ed részét kinyújtjuk és egy jégkocka tartót kibélelünk vele. A kis mélyedéseket megtöltjük az almával.
A megmaradt tésztát kinyújtjuk és a jégkocka tartót befedjük vele.
Visszafordítjuk és kiborítjuk belőle a megtöltött tésztát és a kockák mellett felszeleteljük.
Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk. 180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Még forrón házi lekvárral lekenjük, majd enyhén vaníliás vagy fahéjas porcukorral megszórjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Tipp:
Egy videón láttam a sütit, gondoltam elkészítem délutáni nasinak. Nagyon finom és egyszerű, csupán egy jégkocka tartóra is szükségünk lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »