Almás pite másképpen recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg liszt
- 12 dkg vaj
- csipet só
- 7 dkg porcukor
- citromlé az összeállításhoz
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
A töltelékhez:
- 1 kis üveg házi, fűszeres párolt alma vagy reszelt alma
A kenéshez:
- házi baracklekvár
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
A tészta 3/4-ed részét kinyújtjuk és egy jégkocka tartót kibélelünk vele. A kis mélyedéseket megtöltjük az almával.
A megmaradt tésztát kinyújtjuk és a jégkocka tartót befedjük vele.
Visszafordítjuk és kiborítjuk belőle a megtöltött tésztát és a kockák mellett felszeleteljük.
Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk. 180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Még forrón házi lekvárral lekenjük, majd enyhén vaníliás vagy fahéjas porcukorral megszórjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Tipp:
Egy videón láttam a sütit, gondoltam elkészítem délutáni nasinak. Nagyon finom és egyszerű, csupán egy jégkocka tartóra is szükségünk lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









