Almás pite kakaós tésztából recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 46 dkg liszt
- 4 dkg kakaópor
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg vaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 csomag (12 g) sütőpor
- csipet só
A töltelékhez:
- 1 kg alma (hámozva)
- 3-4 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1/2 kávéskanál fahéj
- 2 evőkanál búzadara
Elkészítése:
Meghámozzuk az almákat, magházukat eltávolítjuk és lereszeljük. Cukorral és fahéjjal addig pároljuk, amíg az alma leve szinte teljesen el nem párolog. Belekeverjük a búzadarát, a vaníliás cukrot és langyosra hűtjük.
Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, majd két részre osztjuk úgy, hogy az egyik rész kicsivel nagyobb legyen. Lisztezett munkafelületen mindkettőből egy-egy közepes tepsiméretű lapot nyújtunk. A nagyobbat a kivajazott, lisztezett tepsi aljára terítjük és rásimítjuk a tölteléket.
A kisebbet derelyevágóval vagy késsel kb 2 cm széles csíkokra vágjuk és rácsot készítünk belőle az almatöltelék tetejére.
200 fokra melegített sütőben 35-40 percig sütjük. Langyosra hűtve szeleteljük és porcukorral megszórva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »









