Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás pite kakaós tésztából recept

Almás pite kakaós tésztából
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 46 dkg liszt
    • 4 dkg kakaópor
    • 20 dkg porcukor
    • 25 dkg vaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csomag (12 g) sütőpor
    • csipet só

    A töltelékhez:

    • 1 kg alma (hámozva)
    • 3-4 evőkanál cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1/2 kávéskanál fahéj
    • 2 evőkanál búzadara

    Elkészítése:

    Meghámozzuk az almákat, magházukat eltávolítjuk és lereszeljük. Cukorral és fahéjjal addig pároljuk, amíg az alma leve szinte teljesen el nem párolog. Belekeverjük a búzadarát, a vaníliás cukrot és langyosra hűtjük.

    Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, majd két részre osztjuk úgy, hogy az egyik rész kicsivel nagyobb legyen. Lisztezett munkafelületen mindkettőből egy-egy közepes tepsiméretű lapot nyújtunk. A nagyobbat a kivajazott, lisztezett tepsi aljára terítjük és rásimítjuk a tölteléket.

    A kisebbet derelyevágóval vagy késsel kb 2 cm széles csíkokra vágjuk és rácsot készítünk belőle az almatöltelék tetejére.

    200 fokra melegített sütőben 35-40 percig sütjük. Langyosra hűtve szeleteljük és porcukorral megszórva tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá