Almás pite kakaós tésztából recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 46 dkg liszt
- 4 dkg kakaópor
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg vaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag (12 g) sütőpor
- csipet só
A töltelékhez:
- 1 kg alma (hámozva)
- 3-4 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1/2 kávéskanál fahéj
- 2 evőkanál búzadara
Elkészítése:
Meghámozzuk az almákat, magházukat eltávolítjuk és lereszeljük. Cukorral és fahéjjal addig pároljuk, amíg az alma leve szinte teljesen el nem párolog. Belekeverjük a búzadarát, a vaníliás cukrot és langyosra hűtjük.
Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, majd két részre osztjuk úgy, hogy az egyik rész kicsivel nagyobb legyen. Lisztezett munkafelületen mindkettőből egy-egy közepes tepsiméretű lapot nyújtunk. A nagyobbat a kivajazott, lisztezett tepsi aljára terítjük és rásimítjuk a tölteléket.
A kisebbet derelyevágóval vagy késsel kb 2 cm széles csíkokra vágjuk és rácsot készítünk belőle az almatöltelék tetejére.
200 fokra melegített sütőben 35-40 percig sütjük. Langyosra hűtve szeleteljük és porcukorral megszórva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »