Almás pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy kb 39*26 cm-es tepsihez:
Tésztához:
- 500 g finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 150 g vaj
- 3 ek natúr joghurt
- 1 ek zsír
- 40 g cukor
- étkezési búzadara
Töltelékhez:
- 1-1,5 kg alma
- fahéj ízlés szerint
- cukor ízlés szerint
- kb 1 ek citromlé
Elkészítése:
A lisztet, sót és a sütőport összekeverjük. Ezután a vajat hozzátesszük és összemorzsoljuk. Mehet bele a cukor, tojás, joghurt és a zsír és egynemű tésztát gyúrunk belőle. Hűtőben pihentetjük, míg a töltelék elkészül.
Az almákat tisztítsuk, hámozzuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Miután ez meg van ízlés szerint mehet bele a fahéj, cukor és a citromlé. Fontos, hogy a levét le kell szűrni!
A tésztát elfelezzük. Az egyik felét kb 0,5 cm vékonyra nyújtjuk, de lehet ettől vastagabb is, majd a tepsibe helyezzük. Villával megszurkáljuk és megszórjuk búzadarával. Jöhet a leszűrt vagy kinyomkodott reszelt alma, amit egyenletesen teszünk a tésztára.
Jöhet a másik kinyújtott tészta a töltelékre. Itt ízlés szerint formázhatjuk még vagy díszíthetjük a tésztát.
Előmelegített sütőben 180 C°-on, alsó-felső sütéssel 30-40 perc alatt készre sütjük. Ha teljesen kihűlt akkor felvágjuk és porcukorral meghintve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »