Almás pite recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- csipet só
- 1 tk sütőpor
- 2 ek cukor
- 25 dkg vaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - kevés tejszín
Töltelék:
- 1-1,5 kg alma
- kekszmorzsa
- fahéj
- 2 ek cukor
- 1/2 citrom
Elkészítése:
Először a száraz hozzávalókat keverem össze (liszt, só, cukor, sütőpor), ebbe morzsolom bele a hideg vajat. Mehet hozzá 1 egész tojás és 1 tojássárgája (a fehérjét a tetejére használjuk fel). Az egészet jól összedolgozzuk. Kevés tejszínnel lehet a tésztát lazítani. Nekem kb fél dl ment bele.
Közepes méretű tepsibe nyomkodjuk a a tészta felét. Ezt megszorjuk nagyjából 1 maréknyi darált keksszel.
Az almákat jól megmossuk, meghámozzuk majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Megszórjuk cukorral, fél citromlevét ráfacsarjuk, majd megszórjuk tetszés szerint fahéjjal és jól elkeverjük.
Ezt a tölteléket kenjük rá a tepsiben lévő tésztára. A tészta másik felét kinyújtjuk és befedjük a tölteléket vele. Tetejét megkenjük a megmarad tojásfehérjével és villával megszurkáljuk, hogy sütés közben a gőz távozhasson.
Előmelegített sütőben, 180 fokon kb 35 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









