Almás pite recept

Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:
- 60 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- fél tasak porélesztő
- fél csésze langyos tej
- 2 evőkanál cukor
- 1 citrom reszelt héja
- pici só
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS és 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
Hozzávalók a töltelékhez:
- 1,5 kg reszelt alma
- 1 kk őrölt fahéj
- porcukor ízlés szerint
- darált keksz a szóráshoz
A tetejére:
- 1/2 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csapott ek fahéjas kristálycukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fél órát pihentetjük, majd két részre osztjuk.
A tészta egyik felét kinyújtjuk és a sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük /23×34 cm-es/, majd megszórjuk darált keksszel és rárakjuk a lereszelt nyers almát.
Meghintjük cukros fahéjjal, majd beborítjuk a tészta másik felével (amiből egy kis darabot elveszünk a szív formákhoz)
Lekenjük felvert tojással, megszórjuk kevés fahéj és kristály cukor keverékével és előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »