Almás pite recept
Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:
- 60 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- fél tasak porélesztő
- fél csésze langyos tej
- 2 evőkanál cukor
- 1 citrom reszelt héja
- pici só
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS és 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
Hozzávalók a töltelékhez:
- 1,5 kg reszelt alma
- 1 kk őrölt fahéj
- porcukor ízlés szerint
- darált keksz a szóráshoz
A tetejére:
- 1/2 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 csapott ek fahéjas kristálycukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fél órát pihentetjük, majd két részre osztjuk.
A tészta egyik felét kinyújtjuk és a sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük /23×34 cm-es/, majd megszórjuk darált keksszel és rárakjuk a lereszelt nyers almát.
Meghintjük cukros fahéjjal, majd beborítjuk a tészta másik felével (amiből egy kis darabot elveszünk a szív formákhoz)
Lekenjük felvert tojással, megszórjuk kevés fahéj és kristály cukor keverékével és előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »










