Almás pite recept

Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:
- 60 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- fél tasak porélesztő
- fél csésze langyos tej
- 2 evőkanál cukor
- 1 citrom reszelt héja
- pici só
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS és 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
Hozzávalók a töltelékhez:
- 1,5 kg reszelt alma
- 1 kk őrölt fahéj
- porcukor ízlés szerint
- darált keksz a szóráshoz
A tetejére:
- 1/2 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csapott ek fahéjas kristálycukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fél órát pihentetjük, majd két részre osztjuk.
A tészta egyik felét kinyújtjuk és a sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük /23×34 cm-es/, majd megszórjuk darált keksszel és rárakjuk a lereszelt nyers almát.
Meghintjük cukros fahéjjal, majd beborítjuk a tészta másik felével (amiből egy kis darabot elveszünk a szív formákhoz)
Lekenjük felvert tojással, megszórjuk kevés fahéj és kristály cukor keverékével és előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »