Almás pite recept
Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:
- 60 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- fél tasak porélesztő
- fél csésze langyos tej
- 2 evőkanál cukor
- 1 citrom reszelt héja
- pici só
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS és 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
Hozzávalók a töltelékhez:
- 1,5 kg reszelt alma
- 1 kk őrölt fahéj
- porcukor ízlés szerint
- darált keksz a szóráshoz
A tetejére:
- 1/2 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 csapott ek fahéjas kristálycukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fél órát pihentetjük, majd két részre osztjuk.
A tészta egyik felét kinyújtjuk és a sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük /23×34 cm-es/, majd megszórjuk darált keksszel és rárakjuk a lereszelt nyers almát.
Meghintjük cukros fahéjjal, majd beborítjuk a tészta másik felével (amiből egy kis darabot elveszünk a szív formákhoz)
Lekenjük felvert tojással, megszórjuk kevés fahéj és kristály cukor keverékével és előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »










