Áfonyás foszlós kalács recept
Hozzávalók:
- 60 dkg finomliszt
- 1 tasak (7 g) instant élesztő
- 2,5 dl tej
- 4 csapott ek cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 5 dkg margarin
- csipet só
- 1 tojás a kenéshez
- 5 dkg aszalt vörösáfonya
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk 1 kanál cukorral, 1 dl langyos tejjel és 1 kanál liszttel.
A lisztet az összes hozzávalóval elkeverjük, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt.
Simára gyúrjuk a tésztát, majd hagyjuk pihenni 30 percig. Mikor duplájára kelt, lisztezett deszkán megformázzuk.
A tésztát hat részre osztjuk, mindegyiket hengerré sodorjuk, azután két, hármas fonatból álló kalácsot készítünk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd egy egész felvert tojással megkenjük, utána pihentetjük megint kb 30 percig.
180 fokra előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük (kb 30perc).
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









