Áfonyás foszlós kalács recept

Hozzávalók:
- 60 dkg finomliszt
- 1 tasak (7 g) instant élesztő
- 2,5 dl tej
- 4 csapott ek cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 5 dkg margarin
- csipet só
- 1 tojás a kenéshez
- 5 dkg aszalt vörösáfonya
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk 1 kanál cukorral, 1 dl langyos tejjel és 1 kanál liszttel.
A lisztet az összes hozzávalóval elkeverjük, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt.
Simára gyúrjuk a tésztát, majd hagyjuk pihenni 30 percig. Mikor duplájára kelt, lisztezett deszkán megformázzuk.
A tésztát hat részre osztjuk, mindegyiket hengerré sodorjuk, azután két, hármas fonatból álló kalácsot készítünk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd egy egész felvert tojással megkenjük, utána pihentetjük megint kb 30 percig.
180 fokra előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük (kb 30perc).
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »