Áfonyás foszlós kalács

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 60 dkg finomliszt
  • 1 tasak (7 g) instant élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 4 csapott ek cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg margarin
  • csipet só
  • 1  tojás a kenéshez
  • 5 dkg aszalt vörösáfonya

Elkészítése:

Az élesztőt felfuttatjuk 1 kanál cukorral, 1 dl langyos tejjel és 1 kanál liszttel.

A lisztet az összes hozzávalóval elkeverjük, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt.

Simára gyúrjuk a tésztát, majd hagyjuk pihenni 30 percig. Mikor duplájára kelt, lisztezett deszkán megformázzuk.

A tésztát hat részre osztjuk, mindegyiket hengerré sodorjuk, azután két, hármas fonatból álló kalácsot készítünk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd egy egész felvert tojással megkenjük, utána pihentetjük megint kb 30 percig.

180 fokra előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük (kb 30perc).