Sajtszósz recept

Hozzávalók:
- 15 dkg vörös cheddar sajt vagy bármilyen más jól olvadó sajt
- 1,5 dl magas zsírtartalmú tej
- 1 teáskanál kukoricakeményítő
- csipet cayene bors (opcionális)
Elkészítése:
A tejet és a keményítőt keverjük simára. Adjuk hozzá a reszelt sajtot, kevergetve főzzük sűrűre, kb 2-3 perc alatt.
Tipp:
Hűtőben 5 napig tárolhatjuk steril üvegben. Felhasználáskor mikróban melegítsük fel kicsit.
Hamburgerbe vagy csak mártogatósként fogyaszthatjuk sült burgonyához és tortilla chipshez is.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »