Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Petrezselymes gombamártás recept

Petrezselymes gombamártás
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg tisztított gomba
    • 2 dkg teljes kiőrlésű barnarizsliszt vagy 1,5 dkg étkezési keményítő
    • 2 dl 30 %-os tejszín
    • 1 csokor petrezselyemzöldje
    • 10 dkg vaj
    • 1 teáskanál olívaolaj
    • bors

    Elkészítése:

    A gombát 3-4 mm vastag szeletekre vágjuk, majd egy serpenyőben a vajat és az olívaolajat felforrósítjuk. Az olívaolajat elkeverjük a vajjal, így a vaj nehezebben ég le. Fedő alatt megpároljuk rajta a gombát, félúton hozzáadjuk a sót, borsot.

    Amíg a gomba párolódik, addig előkészítjük a tejszínt. Apróra vágjuk a petrezselyemzöldet, ezután a tejszínhez adjuk és hozzákeverjük a kiőrlésű barnarizslisztet vagy keményítőt.

    Ha megpuhult a gomba, hozzáöntjük a tejszínt és 2-3 perc alatt sűrűre főzzük.

    Párolt rizzsel, húsokhoz tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá