Petrezselymes gombamártás

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 25 dkg tisztított gomba
  • 2 dkg teljes kiőrlésű barnarizsliszt vagy 1,5 dkg étkezési keményítő
  • 2 dl 30 %-os tejszín
  • 1 csokor petrezselyemzöldje
  • 10 dkg vaj
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • bors

Elkészítése:

A gombát 3-4 mm vastag szeletekre vágjuk, majd egy serpenyőben a vajat és az olívaolajat felforrósítjuk. Az olívaolajat elkeverjük a vajjal, így a vaj nehezebben ég le. Fedő alatt megpároljuk rajta a gombát, félúton hozzáadjuk a sót, borsot.

Amíg a gomba párolódik, addig előkészítjük a tejszínt. Apróra vágjuk a petrezselyemzöldet, ezután a tejszínhez adjuk és hozzákeverjük a kiőrlésű barnarizslisztet vagy keményítőt.

Ha megpuhult a gomba, hozzáöntjük a tejszínt és 2-3 perc alatt sűrűre főzzük.

Párolt rizzsel, húsokhoz tálaljuk.