Paradicsommártás recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Hozzávalók:
- 1 kicsi doboz sűrített paradicsom (70 g)
- liszt
- étolaj
- só
- cukor
- bors
- petrezselyemzöld (elhagyható)
Elkészítése:
3 ek olajon pirítsunk kb 1 ek lisztet, adjuk hozzá a sűrített paradicsomot és rögtön öntsük fel kb 2-3 dl vízzel (vagy ha hússal fogyasztjuk, akkor azzal a lével, amiben főtt), miközben folyamatosan, csomómentesre keverjük (nekem a kézi habverő teljesen megfelelt erre a célra).
Apránként adagoljuk a folyadékot, így látjuk, hogy mennyire lesz sűrű a mártásunk. Ízesítsük sóval, borssal, cukorral.
Aprított petrezselyemzölddel, főtt vagy sült hússal, főtt burgonyával kínáljuk.
Jó étvágyat hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.