Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Harcsafalatkák tejszínes gombamártással recept

Harcsafalatkák tejszínes gombamártással
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 szelet harcsafilé
  • 1 evőkanál zabliszt
  • 1 mokkáskanál pirospaprika
  • só, színes bors
  • 2 póréhagyma szár
  • 2 szelet citrom
  • 2 evőkanál olaj
  • 1,5 dl tej

A gombamártáshoz:

  • 200 gramm apró csiperke
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 evőkanál olíva olaj+1 diónyi vaj
  • 1 csapott evőkanál görög joghurt
  • 1 dl tejszín
  • 1 teáskanál zabliszt
  • késhegynyi pirospaprika
  • só, bors

Elkészítése:

A halat felszeleteljük 1,5 ujjnyi szeletekre és egy kis tálba tesszük. Ráöntjük a tejet és kb egy órán át hűtőben tároljuk.

Lemossuk a tejet a halról, papírtörlővel szárazra töröljük és sózzuk, borsozzuk.

Egy kis tapadásmentes serpenyőbe olajat teszünk, erre rátesszük a felaprított zöld póréhagymát, citromot. A halat beleforgatjuk a paprikával összekevert zablisztbe és beletesszük a serpenyőbe. Addig sütjük míg szép színt kap, oldalanként kb 3 percig. Mikor megfordítjuk kb 2 perc után, egy kicsit lefedjük a serpenyőt. Vigyázunk közben, hogy a hagymaszár és a citrom megégjen, ezért kiszedjük egy tányérra, majd erre tesszük a megsült halat.

Elkészítjük a mártást közben. Most a lisztet rászórtam, nem készítettem külön habarást. Szintén tapadásmentes edényt használunk. A gombákat kicsit megmossuk, szárazra töröljük és átlósan felszeleteljük.

A serpenyőbe olajat, vajat teszünk erre a gombákat, melyet kicsit megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk az apróra vágott hagymát. Meghintjük kevés zabliszttel és megszórjuk leheletnyi paprikával. Jól összekeverjük, hozzáadjuk a joghurtot, a tejszínt és hígítjuk zöldségalaplével. Meghintjük gazdagon petrezselyemmel és összeforraljuk . Ha nagyon sűrű lenne, akkor hígítjuk vízzel.

Most főtt krumplival kínáltam, de lehet gerslivel, tésztával vagy rizzsel.

Tipp:

Nagyon finom harcsát kaptunk, már készült belőle rántott harcsafilé, de most egy kicsit egészségesebb változatot hozok.:-) Így ebben az összeállításban először került terítékre, de nem utoljára, ezért gyorsan le is jegyzem:-). A tejszínes gomba a rántott harcsafilével is finom, de annak a receptjét már tudjátok:-).
Szeretném egy kicsit népszerűsíteni a halat, mert mi magyarok keveset eszünk belőle.

Hozzáadom a receptfüzethez

Őket is nézd meg!

Szólj hozzá