Hozzávalók:
A gombamártáshoz:
Elkészítése:
A halat felszeleteljük 1,5 ujjnyi szeletekre és egy kis tálba tesszük. Ráöntjük a tejet és kb egy órán át hűtőben tároljuk.
Lemossuk a tejet a halról, papírtörlővel szárazra töröljük és sózzuk, borsozzuk.
Egy kis tapadásmentes serpenyőbe olajat teszünk, erre rátesszük a felaprított zöld póréhagymát, citromot. A halat beleforgatjuk a paprikával összekevert zablisztbe és beletesszük a serpenyőbe. Addig sütjük míg szép színt kap, oldalanként kb 3 percig. Mikor megfordítjuk kb 2 perc után, egy kicsit lefedjük a serpenyőt. Vigyázunk közben, hogy a hagymaszár és a citrom megégjen, ezért kiszedjük egy tányérra, majd erre tesszük a megsült halat.
Elkészítjük a mártást közben. Most a lisztet rászórtam, nem készítettem külön habarást. Szintén tapadásmentes edényt használunk. A gombákat kicsit megmossuk, szárazra töröljük és átlósan felszeleteljük.
A serpenyőbe olajat, vajat teszünk erre a gombákat, melyet kicsit megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk az apróra vágott hagymát. Meghintjük kevés zabliszttel és megszórjuk leheletnyi paprikával. Jól összekeverjük, hozzáadjuk a joghurtot, a tejszínt és hígítjuk zöldségalaplével. Meghintjük gazdagon petrezselyemmel és összeforraljuk . Ha nagyon sűrű lenne, akkor hígítjuk vízzel.
Most főtt krumplival kínáltam, de lehet gerslivel, tésztával vagy rizzsel.
Nagyon finom harcsát kaptunk, már készült belőle rántott harcsafilé, de most egy kicsit egészségesebb változatot hozok.:-) Így ebben az összeállításban először került terítékre, de nem utoljára, ezért gyorsan le is jegyzem:-). A tejszínes gomba a rántott harcsafilével is finom, de annak a receptjét már tudjátok:-).
Szeretném egy kicsit népszerűsíteni a halat, mert mi magyarok keveset eszünk belőle.