Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Wellington bélszín recept

Wellington bélszín
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 400 g marha bélszín
    • olaj
    • 500 g gomba vegyesen
    • 1 ág kakukkfű
    • 500 g leveles tészta
    • mustár
    • só, bors
    • pár szelet (pármai) sonka

    Elkészítése:

    A húst alaposan besózzuk és borsozzuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd a más mindegyik oldalára kérget pirítunk, majd egy tányérra félretesszük és kevés mustárral körbekenjük.

    A serpenyőbe öntünk még kevés olajat, felhevítjük, mahd rátesszük a nagyon apróra vágott gombát és elkezdjük pirítani, közben sózzuk és borsozzuk valamint a kakukkfüvet is hozzáadjuk.

    Egy darab folpackot vagy alufóliát kiterítünk, majd egymás mellé fektetjük a sonkát, egyenletesen ráterítjük a gombás ragut, rátesszük a húst és a folpack vagy alufólia segítségével szorosan feltekerjük. Alaposan becsomagoljuk és hűtőbe tesszük felhasználásig.

    A leveles tésztát, ha nem nyújtottat használunk, akkor kinyújtjuk, majd a húst becsomagoljuk és a végeit jól összenyomkodjuk.

    Kevés vízzel elkevert tojásságával lekenjük és ízlés szerint díszíthetjük még kevés tésztával vagy bevágásokkal.

    200 fokos sütőben kb 15-20 perc alatt készre sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá