Wellington bélszín recept
Hozzávalók:
- 400 g marha bélszín
- olaj
- 500 g gomba vegyesen
- 1 ág kakukkfű
- 500 g leveles tészta
- mustár
- só, bors
- pár szelet (pármai) sonka
Elkészítése:
A húst alaposan besózzuk és borsozzuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd a más mindegyik oldalára kérget pirítunk, majd egy tányérra félretesszük és kevés mustárral körbekenjük.
A serpenyőbe öntünk még kevés olajat, felhevítjük, mahd rátesszük a nagyon apróra vágott gombát és elkezdjük pirítani, közben sózzuk és borsozzuk valamint a kakukkfüvet is hozzáadjuk.
Egy darab folpackot vagy alufóliát kiterítünk, majd egymás mellé fektetjük a sonkát, egyenletesen ráterítjük a gombás ragut, rátesszük a húst és a folpack vagy alufólia segítségével szorosan feltekerjük. Alaposan becsomagoljuk és hűtőbe tesszük felhasználásig.
A leveles tésztát, ha nem nyújtottat használunk, akkor kinyújtjuk, majd a húst becsomagoljuk és a végeit jól összenyomkodjuk.
Kevés vízzel elkevert tojásságával lekenjük és ízlés szerint díszíthetjük még kevés tésztával vagy bevágásokkal.
200 fokos sütőben kb 15-20 perc alatt készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »









