Wellington bélszín recept

Hozzávalók:
- 400 g marha bélszín
- olaj
- 500 g gomba vegyesen
- 1 ág kakukkfű
- 500 g leveles tészta
- mustár
- só, bors
- pár szelet (pármai) sonka
Elkészítése:
A húst alaposan besózzuk és borsozzuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd a más mindegyik oldalára kérget pirítunk, majd egy tányérra félretesszük és kevés mustárral körbekenjük.
A serpenyőbe öntünk még kevés olajat, felhevítjük, mahd rátesszük a nagyon apróra vágott gombát és elkezdjük pirítani, közben sózzuk és borsozzuk valamint a kakukkfüvet is hozzáadjuk.
Egy darab folpackot vagy alufóliát kiterítünk, majd egymás mellé fektetjük a sonkát, egyenletesen ráterítjük a gombás ragut, rátesszük a húst és a folpack vagy alufólia segítségével szorosan feltekerjük. Alaposan becsomagoljuk és hűtőbe tesszük felhasználásig.
A leveles tésztát, ha nem nyújtottat használunk, akkor kinyújtjuk, majd a húst becsomagoljuk és a végeit jól összenyomkodjuk.
Kevés vízzel elkevert tojásságával lekenjük és ízlés szerint díszíthetjük még kevés tésztával vagy bevágásokkal.
200 fokos sütőben kb 15-20 perc alatt készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »