Wellington bélszín

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:

  • 400 g marha bélszín
  • olaj
  • 500 g gomba vegyesen
  • 1 ág kakukkfű
  • 500 g leveles tészta
  • mustár
  • só, bors
  • pár szelet (pármai) sonka

Elkészítése:

A húst alaposan besózzuk és borsozzuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd a más mindegyik oldalára kérget pirítunk, majd egy tányérra félretesszük és kevés mustárral körbekenjük.

A serpenyőbe öntünk még kevés olajat, felhevítjük, mahd rátesszük a nagyon apróra vágott gombát és elkezdjük pirítani, közben sózzuk és borsozzuk valamint a kakukkfüvet is hozzáadjuk.

Egy darab folpackot vagy alufóliát kiterítünk, majd egymás mellé fektetjük a sonkát, egyenletesen ráterítjük a gombás ragut, rátesszük a húst és a folpack vagy alufólia segítségével szorosan feltekerjük. Alaposan becsomagoljuk és hűtőbe tesszük felhasználásig.

A leveles tésztát, ha nem nyújtottat használunk, akkor kinyújtjuk, majd a húst becsomagoljuk és a végeit jól összenyomkodjuk.

Kevés vízzel elkevert tojásságával lekenjük és ízlés szerint díszíthetjük még kevés tésztával vagy bevágásokkal.

200 fokos sütőben kb 15-20 perc alatt készre sütjük.