Teljes kiőrlésű hamburger recept

Hozzávalók:
Húspogácsához:
- 50 dkg darált marhahús
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 kiskanál paprikakrém
- 1 fej vöröshagyma (ledaráltam a hússal együtt)
- só, bors
Zsemlékhez:
- 20 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 20 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
- 10 dkg kukoricaliszt
- 2,5-3 dl víz
- 1 dkg élesztő
- 20 dkg öregtészta (rozslisztből készítettem most), elhagyható helyette emeljük meg az élesztőt 2 dkg-ra
- 1 ek só
- 2 ek olaj
Elkészítése:
A húspogácsa hozzávalóit összekeverjük, majd pogácsákat formázunk belőle és grillen vagy serpenyőben megsütjük.
A bucikhoz a vizet meglangyosítjuk és belemorzsoljuk az élesztőt.
A lisztet mérjük egy tálba, elkeverjük a sóval. Hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt és a többi hozzávalóval elkezdjük dagasztani, majd annyi vizet öntünk még hozzá, míg puha tésztát nem kapunk, majd az olajat is beledagasztjuk.
Letakarjuk és fél órát pihenni hagyjuk, majd kicsit átmozgatjuk (vagyis óvatosan gyúrjuk), letakarva ismét 15 percet pihentetjük.
Kelesztés után 6 db zsemlét formázunk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Megkelesztjü, majd lepricceljük vízzel és hideg sütőbe tesszük be.
200 fokra állítva a hőfokot kb 18 percig sütöttem, sütőnként ez az érték változhat.
A kész bucikat az előzőleg megsütött pogácsákkal és ízlés szerinti feltéttel tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »