Teljes kiőrlésű hamburger recept

Hozzávalók:
Húspogácsához:
- 50 dkg darált marhahús
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 kiskanál paprikakrém
- 1 fej vöröshagyma (ledaráltam a hússal együtt)
- só, bors
Zsemlékhez:
- 20 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 20 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
- 10 dkg kukoricaliszt
- 2,5-3 dl víz
- 1 dkg élesztő
- 20 dkg öregtészta (rozslisztből készítettem most), elhagyható helyette emeljük meg az élesztőt 2 dkg-ra
- 1 ek só
- 2 ek olaj
Elkészítése:
A húspogácsa hozzávalóit összekeverjük, majd pogácsákat formázunk belőle és grillen vagy serpenyőben megsütjük.
A bucikhoz a vizet meglangyosítjuk és belemorzsoljuk az élesztőt.
A lisztet mérjük egy tálba, elkeverjük a sóval. Hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt és a többi hozzávalóval elkezdjük dagasztani, majd annyi vizet öntünk még hozzá, míg puha tésztát nem kapunk, majd az olajat is beledagasztjuk.
Letakarjuk és fél órát pihenni hagyjuk, majd kicsit átmozgatjuk (vagyis óvatosan gyúrjuk), letakarva ismét 15 percet pihentetjük.
Kelesztés után 6 db zsemlét formázunk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Megkelesztjü, majd lepricceljük vízzel és hideg sütőbe tesszük be.
200 fokra állítva a hőfokot kb 18 percig sütöttem, sütőnként ez az érték változhat.
A kész bucikat az előzőleg megsütött pogácsákkal és ízlés szerinti feltéttel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »