Teljes kiőrlésű hamburger recept

Hozzávalók:
Húspogácsához:
- 50 dkg darált marhahús
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 kiskanál paprikakrém
- 1 fej vöröshagyma (ledaráltam a hússal együtt)
- só, bors
Zsemlékhez:
- 20 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 20 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
- 10 dkg kukoricaliszt
- 2,5-3 dl víz
- 1 dkg élesztő
- 20 dkg öregtészta (rozslisztből készítettem most), elhagyható helyette emeljük meg az élesztőt 2 dkg-ra
- 1 ek só
- 2 ek olaj
Elkészítése:
A húspogácsa hozzávalóit összekeverjük, majd pogácsákat formázunk belőle és grillen vagy serpenyőben megsütjük.
A bucikhoz a vizet meglangyosítjuk és belemorzsoljuk az élesztőt.
A lisztet mérjük egy tálba, elkeverjük a sóval. Hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt és a többi hozzávalóval elkezdjük dagasztani, majd annyi vizet öntünk még hozzá, míg puha tésztát nem kapunk, majd az olajat is beledagasztjuk.
Letakarjuk és fél órát pihenni hagyjuk, majd kicsit átmozgatjuk (vagyis óvatosan gyúrjuk), letakarva ismét 15 percet pihentetjük.
Kelesztés után 6 db zsemlét formázunk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Megkelesztjü, majd lepricceljük vízzel és hideg sütőbe tesszük be.
200 fokra állítva a hőfokot kb 18 percig sütöttem, sütőnként ez az érték változhat.
A kész bucikat az előzőleg megsütött pogácsákkal és ízlés szerinti feltéttel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »