Teljes kiőrlésű hamburger

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:

Húspogácsához:

  • 50 dkg darált marhahús
  • 1 tojás
  • 2 kiskanál paprikakrém
  • 1 fej vöröshagyma (ledaráltam a hússal együtt)
  • só, bors

Zsemlékhez:

  • 20 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 20 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
  • 10 dkg kukoricaliszt
  • 2,5-3 dl víz
  • 1 dkg élesztő
  • 20 dkg öregtészta (rozslisztből készítettem most), elhagyható helyette emeljük meg az élesztőt 2 dkg-ra
  • 1 ek só
  • 2 ek olaj

Elkészítése:

A húspogácsa hozzávalóit összekeverjük, majd pogácsákat formázunk belőle és grillen vagy serpenyőben megsütjük.

A bucikhoz a vizet meglangyosítjuk és belemorzsoljuk az élesztőt.

A lisztet mérjük egy tálba, elkeverjük a sóval. Hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt és a többi hozzávalóval elkezdjük dagasztani, majd annyi vizet öntünk még hozzá, míg puha tésztát nem kapunk, majd az olajat is beledagasztjuk.

Letakarjuk és fél órát pihenni hagyjuk, majd kicsit átmozgatjuk (vagyis óvatosan gyúrjuk), letakarva ismét 15 percet pihentetjük.

Kelesztés után 6 db zsemlét formázunk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Megkelesztjü, majd lepricceljük vízzel és hideg sütőbe tesszük be.

200 fokra állítva a hőfokot kb 18 percig sütöttem, sütőnként ez az érték változhat.

A kész bucikat az előzőleg megsütött pogácsákkal és ízlés szerinti feltéttel tálaljuk.