Savanyú Vetrece recept
Hozzávalók:
- 15 dkg füstölt szalonna
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- 1,5 kg marhahús (nyak, lábszár) sertés húsból és sertés belsőségből is lehet készíteni
- Só, bors, fokhagyma, 2 nagyobb babérlevél
- 2 dl száraz fehér bor
- 1 kiskanál liszt
- 1,5 dl tejföl
- Mustár és citrom ízlés szerint
Elkészítése:
A füstölt szalonnát vékony csíkokra vágjuk, a lábosban kisütjük, a zsírját majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát.
Összekeverjük, majd lehúzzuk a tűzről, és megszórjuk a fűszerpaprikával és rátesszük a húst.
Sóval, borssal, zúzott fokhagymával, babérlevéllel fűszerezzük majd fel önjük a borral, és 1 liter vízzel.
Ha felforrt fedővel letakarva puhára pároljuk a húst. (ha túlságosan besűrűsödne a szaftja, egy kevés vízzel pótoljuk)
Ha elkészült tejfölös habarással sűrítjük, majd mustárral és citromlével pikánsát tesszük.
Hagymás tört burgonya, zsemlegombóc, tarhonya vagy nokedli illik hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »










