Savanyú Vetrece recept

Hozzávalók:
- 15 dkg füstölt szalonna
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- 1,5 kg marhahús (nyak, lábszár) sertés húsból és sertés belsőségből is lehet készíteni
- Só, bors, fokhagyma, 2 nagyobb babérlevél
- 2 dl száraz fehér bor
- 1 kiskanál liszt
- 1,5 dl tejföl
- Mustár és citrom ízlés szerint
Elkészítése:
A füstölt szalonnát vékony csíkokra vágjuk, a lábosban kisütjük, a zsírját majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát.
Összekeverjük, majd lehúzzuk a tűzről, és megszórjuk a fűszerpaprikával és rátesszük a húst.
Sóval, borssal, zúzott fokhagymával, babérlevéllel fűszerezzük majd fel önjük a borral, és 1 liter vízzel.
Ha felforrt fedővel letakarva puhára pároljuk a húst. (ha túlságosan besűrűsödne a szaftja, egy kevés vízzel pótoljuk)
Ha elkészült tejfölös habarással sűrítjük, majd mustárral és citromlével pikánsát tesszük.
Hagymás tört burgonya, zsemlegombóc, tarhonya vagy nokedli illik hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »