Pásztor pite recept
Hozzávalók:
Húsos ragu:
- 2 ek olaj
- 700 g darált marha vagy bárányhús
- 1 nagyobb répa
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- rozmaring, kakukkfű, só, bors ízlés szerint
- worcestershire szósz
- paradicsompüré vagy paszta egy kis doboz (70 g)
- vörösbor (néhány kortynyi)
- kb 0,5 dl csirkealaplé
Tetejére:
- 700 g burgonya hámozva és darabolva
- 3,5 ek vaj
- 60 ml habtejszín (cukrozatlan, 30 %-os)
- só, bors
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - reszelt sajt (parmezán, cheddar…, ki mit szeretne)
Elkészítése:
Húsos ragu:
Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd rátesszük a húst és elkezdjük lepirítani. Amikor már szép barna, akkor hozzáreszeljük a vöröshagymát és a répát és a fokhagymát és az egészet jól összekeverjük.
Felöntjük kevés worcestershire szósszal és a paradicsompürével, elkeverjük, majd a borral is felöntjük. Hozzáadjuk a fűszereket és ízlés szeritn sózzuk, borsozzuk.
Felöntjük az alaplével és megpároljuk.
Tetejére:
A burgonyát meghámozzuk, feldaraboljuk, majd sós vízben megfőzzük és még forrón áttörjük. Sózzuk, borsozzuk, majd ha már kihűlt kissé, akkor hozzáadjuk a tojássárgákat és alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot, tejszínt és a vajat, majd az egészet jól összekeverjük.
Összeállítás:
Egy sütésre alkalmas jénaiba vagy más edénybe szedjük a ragut, majd a pürét egyenletesen elterítjük rajta és megszórjuk a tetejét sajttal.
200 fokra melegített sütőben kb 18-20 perc alatt készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »










