Nyelv olajbogyóval Nijinsky Vaszlav módra recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 60 dkg marhanyelv
- 1 tasak paprikával töltött olajbogyó
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 4 gerezd fokhagyma
- 5 dkg vaj
- 1 tk liszt
- só, frissen őrölt bors
- 3 dl a nyelv főzőlevéből
Elkészítése:
A nyelvet vöröshagymával, fokhagymával, borssal, sóval egy nagy fazék vízben puhára főzöm.
Amikor megpuhult, hideg vízzel alaposan leöblítem, így könnyű lesz leszedni a bőrét.
Miután meghámoztam, nem túl apró kockákra vágom. A léből 3 dl-t félreteszek.
Vajon megpirítom a petrezselymet, az apróra vágott fokhagymát, majd rádobom az apróra vágott olajbogyót (én zöldből készítettem paprikával töltöttel), majd egy kicsit később a nyelvet és megszórom a liszttel, majd fűszerezem. Pár percig kavargatom, majd felöntöm kb 2-3 dl főzőlével.
Ezután kis lángon addig főzöm, amíg a lé nagy része el nem párolog és csak egy kis mártásszerű szaft marad. Tortiglioni durumtésztával kínáltam.
Tipp:
Amilyen egyszerű étel, annyira finom. Ha előre megfőzzük a marhanyelvet ízletes lében, akkor akár kétféle főfogást tálalhatunk, ahogy én is tettem!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »