Marhaszelet rafinált mártással recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 szelet marhaborda
- 25 dkg lila sonkahagyma
- 50 dkg sárgarépa
- 30 dkg zeller
- 2 dkg vaj
- 2,5 dkg jó minőségű étcsokoládé
- 1 dl presszó kávé
- 2 dl száraz vörösbor(point noire vagy merlot)
- 2-3 dl víz
- só bors
- 1/2 mk chili paprika
- 1 db babérlevél
- 2 ág kakukkfű
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk és kockákra vágjuk.
A vajon elősütjük a hússzeleteket, sózzuk borsozzuk, majd áttesszük egy tepsibe.
A visszamaradt vajon kissé megdinszteljük a hagymát és a zöldségeket, majd felöntjük vízzel. Felforraljuk és a húsra öntjük. Megszórjuk kakukkfűvel, chili paprikával, beletesszük a kissé összelapított fokhagymát.
Lefedjük fóliával és előmelegített sütőben megpároljuk, 160 fokon kk 1,5-2 óra alatt.
Az utolsó 15 percben hozzáadjuk a kávét, a csokoládét, a bort és a babérlevelet esetleg egy kis vizet, majd visszatakarjuk a fóliával és készre sütjük.
Kiszedjük a hússzeleteket. Átpasszírozzuk a zöldségeket és szükség esetén sózzuk, borsozzuk és forrón a húsra öntjük.
Sütőtökös dödöllével, párolt brokkolival tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »