Lőrinci pacal vadasan recept
Hozzávalók:
- 1 kg megtisztított, felcsíkozott pacal
- 3 db sárga répa
- 3 db fehér répa
- 1 nagyobb fej vörös hagyma
- 4 db babér levél
- 1 EK fekete szemes bors
- őrölt fehér bors
- mustár, liszt, citromlé, tejföl
- ételízesítő
Elkészítése:
A pacalt puhára főzzük, (ha lehet kuktába, mert gyorsabb) a vöröshagymával, a fekete borssal (fűszer tojásba rakva) és a babérlevéllel.
A leszűrt levében megfőzzük a zöldségeket (sárgarépa, fehérrépa), majd leturmixoljuk, ízesítjük, habarjuk a vadasnak megfelelően, majd, visszatesszük a leszűrt pacalt.
Gerslivel, vagy tésztával tálaljuk.
Tipp:
Fűszerhez való tea tojás javasolt. (Tea tojás 2 – 3 szorosa)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »










