Lőrinci pacal vadasan recept

Hozzávalók:
- 1 kg megtisztított, felcsíkozott pacal
- 3 db sárga répa
- 3 db fehér répa
- 1 nagyobb fej vörös hagyma
- 4 db babér levél
- 1 EK fekete szemes bors
- őrölt fehér bors
- mustár, liszt, citromlé, tejföl
- ételízesítő
Elkészítése:
A pacalt puhára főzzük, (ha lehet kuktába, mert gyorsabb) a vöröshagymával, a fekete borssal (fűszer tojásba rakva) és a babérlevéllel.
A leszűrt levében megfőzzük a zöldségeket (sárgarépa, fehérrépa), majd leturmixoljuk, ízesítjük, habarjuk a vadasnak megfelelően, majd, visszatesszük a leszűrt pacalt.
Gerslivel, vagy tésztával tálaljuk.
Tipp:
Fűszerhez való tea tojás javasolt. (Tea tojás 2 – 3 szorosa)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »