Lőrinci pacal vadasan recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg megtisztított, felcsíkozott pacal
- 3 db sárga répa
- 3 db fehér répa
- 1 nagyobb fej vörös hagyma
- 4 db babér levél
- 1 EK fekete szemes bors
- őrölt fehér bors
- mustár, liszt, citromlé, tejföl
- ételízesítő
Elkészítése:
A pacalt puhára főzzük, (ha lehet kuktába, mert gyorsabb) a vöröshagymával, a fekete borssal (fűszer tojásba rakva) és a babérlevéllel.
A leszűrt levében megfőzzük a zöldségeket (sárgarépa, fehérrépa), majd leturmixoljuk, ízesítjük, habarjuk a vadasnak megfelelően, majd, visszatesszük a leszűrt pacalt.
Gerslivel, vagy tésztával tálaljuk.
Tipp:
Fűszerhez való tea tojás javasolt. (Tea tojás 2 – 3 szorosa)
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.