Lőrinci pacal vadasan

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg megtisztított, felcsíkozott pacal
  • 3 db sárga répa
  • 3 db fehér répa
  • 1 nagyobb fej vörös hagyma
  • 4 db babér levél
  • 1 EK fekete szemes bors
  • őrölt fehér bors
  • mustár, liszt, citromlé, tejföl
  • ételízesítő

Elkészítése:

A pacalt puhára főzzük, (ha lehet kuktába, mert gyorsabb) a vöröshagymával, a fekete borssal (fűszer tojásba rakva) és a babérlevéllel.

A leszűrt levében megfőzzük a zöldségeket (sárgarépa, fehérrépa), majd leturmixoljuk, ízesítjük, habarjuk a vadasnak megfelelően, majd, visszatesszük a leszűrt pacalt.

Gerslivel, vagy tésztával tálaljuk.

Tipp:

Fűszerhez való tea tojás javasolt. (Tea tojás 2 – 3 szorosa)