Gin tonikos fogas céklával recept

Hozzávalók:
- 10 szem borókabogyó
- 1 dl gin tonik
- 200 g fogasfilé
- 2 cl olívaolaj
- 2 cl citromlé
- 0,5 cl balzsamecet
- 2 dl zöldségalaplé
- 120 g sima, 200 g színes cékla
- durva szemű tengeri só
Elkészítése:
A fogasfilét 20 százalékos sóoldatba (8 dl vízhez 20 dkg só) teszem két órára. Utána jeges vízben kiáztatom, hogy ne legyen durván sós az íze és felszeletelem.
A tonikot és a citrom levét a borókabogyóval durvára turmixolom és hozzáteszem az olívaolajat.
Ebbe a marinádba teszem a felszeletelt fogasfilét egy napra.
A különféle színű céklákat héjukban 180 fokos sütőben, fóliában puhára sütöm kb 40-50 perc alatt. Meghámozom és felszeletelem. A bordó céklát krémesre turmixolom zöldségalaplével és balzsamecettel. A színes céklákat ízesítem citromlével és olívaolajjal.
A kész alapanyagokat tányérra rendezem pár zöld salátalevéllel, illetve savanyított borókabogyóval.
Képfeltöltés
Szólj hozzá
Őket is nézd meg!
Ajánlott cikkek

Különleges palacsinták, amiket ki kell próbálnod: TOP5 recept
Nagy kedvenc a palacsinta, de miért maradnánk a túrós, kakaós, lekváros von
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2019.02.08. péntek
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
A legfinomabb sajttorta receptek – Itt a TOP lista
Mindenki kedvence a sajttorta, na de mi a titka? Az, hogy szinte elronthata
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2019.02.04. hétfő
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
8 retró süti, ami soha nem megy ki a divatból
A gyermekkor kedvenc sütijei! Neked melyik volt a kedvenced???
Tovább olvasom »
8 kiváló gombás recept, amit ki kell próbálnod!
A gomba az egyik legskoldalúbb konyhai alapanyag, össze is gyűjtöttünk tíz
Tovább olvasom »