Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gin tonikos fogas céklával recept

Gin tonikos fogas céklával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 10 szem borókabogyó
    • 1 dl gin tonik
    • 200 g fogasfilé
    • 2 cl olívaolaj
    • 2 cl citromlé
    • 0,5 cl balzsamecet
    • 2 dl zöldségalaplé
    • 120 g sima, 200 g színes cékla
    • durva szemű tengeri só

    Elkészítése:

    A fogasfilét 20 százalékos sóoldatba (8 dl vízhez 20 dkg só) teszem két órára. Utána jeges vízben kiáztatom, hogy ne legyen durván sós az íze és felszeletelem.

    A tonikot és a citrom levét a borókabogyóval durvára turmixolom és hozzáteszem az olívaolajat.

    Ebbe a marinádba teszem a felszeletelt fogasfilét egy napra.

    A különféle színű céklákat héjukban 180 fokos sütőben, fóliában puhára sütöm kb 40-50 perc alatt. Meghámozom és felszeletelem. A bordó céklát krémesre turmixolom zöldségalaplével és balzsamecettel. A színes céklákat ízesítem citromlével és olívaolajjal.

    A kész alapanyagokat tányérra rendezem pár zöld salátalevéllel, illetve savanyított borókabogyóval.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá