Csilis bab bográcsban recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 fej vöröshagyma
- zsír
- 1 kg darált marhahús
- 2 dl vörösbor vagy víz
- fél kiló fagyasztott kukorica
- fél kiló konzerv vörösbab
- 1 liter passata (paradicsom lé)
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 csili paprika
- só
- bors
- örölt kömény
- szárított bazsalikom
- 1 teáskanál cukrozatlan kakaópor
Elkészítése:
A zsírt olvasszuk fel a bográcsban, majd dobjuk rá az apróra vágott vöröshagymát. Pirítsuk meg.
Adjuk hozzá a húst és sűrűn kevergetve süssük “fehéredésig” (a marha soha nem lesz fehér….szóval addig, amíg már nem nyers hús színe van).
Öntsük rá a passatát és a vörösbort, fűszerezzük. Tegyük bele a nagyon apróra vágott csilit is, magjával együtt.
Néha megkevergetve rotyogtatjuk egy fél órát.
Ekkor hozzáadjuk a kukoricát, a babot és a kockákra vágott paprikát is. További nagyjából fél óra múlva készen is van
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Mit főzzek ma? – 2025.01.14 kedd
Mit főzzünk ma? Egy kiadós, tárkonyos zöldségleves indítja a napot, amelyet
Tovább olvasom »Mit főzzek a héten? – 12 nagyszerű fogás ebédre és vacsorára
Mindennap azon gondolkodsz, mi legyen az ebéd vagy vacsora? Ez a válogatás
Tovább olvasom »Új ízekre vágysz, vagy a klasszikusokat kedveled? Ebben a leves válogatásban nem fogsz csalódni!
A levesek nemcsak előételként, hanem főételként is kiválóan megállják a hel
Tovább olvasom »A tökéletes farsangi fánk titka: Tippek a nagyitól
A farsangi időszak egyik legkedveltebb finomsága a szalagos fánk, amely a v
Tovább olvasom »Változatos hétköznapi fogások – Itt minden napra találsz egy jó receptet!
Változatos és ínycsiklandó fogásokat keresel a hétköznapokra? Válogatásunkb
Tovább olvasom »Friss, puha házi kiflik – 12 fantasztikus recept, amiket érdemes kipróbálnod!
Frissen sült, puha kiflik, amelyek garantáltan mosolyt csalnak mindenki arc
Tovább olvasom »